Данія передасть Україні БТР Piranha III, важкі міномети і снаряди
Категорія
Світ
Дата публікації

Данія передасть Україні БТР Piranha III, важкі міномети і снаряди

Данія передасть Україні БТР Piranha III, важкі міномети і снаряди
Джерело:  online.ua

Іноземні журналісти дізналися, що влада Данії планує незабаром передати Збройним силам України колісні бронетранспортери Piranha III.

Джерело: данське видання  OLFI, яке спеціалізується на оборонній тематиці

Данія готує для України військову допомогу

Згідно з останніми даними, українським захисникам передадуть 25 бронетранспортерів у версії 8х8.

Що важливо розуміти, Piranha – сімейство колісних БТР розроблених швейцарською компанією MOWAG. За словами військових експертів, це одна з наймасовіших платформ бронетехніки у світі. Зараз армія Данії переозброюється на БТР Piranha V.

Окрім того, влада Данії має намір передати армії України 50 гусеничних бронетранспортерів M113 і важкі міномети М10 разом із тисячами мінометних снарядів для них.

Бронетранспортер типу М113 використовувався данською армією з 1964 року, але кілька разів модернізувався. За даними сайту Збройних сил Данії, машини мають, крім іншого, потужніші двигуни, нове обладнання та потужнішу броню, - йдеться в повідомленні видання.

Як повідомлялося, Міністерство оборони США розпочало завантаження гусеничних бронетранспортерів M113 для відправлення їх в Україну.

Не можна також не згадати про те, що 28 квітня у Палаті представників Конгресу США проголосували за законопроєкт про ленд-ліз для України. Законопроєкт підтримали 417 членів Палати, проти виступили десятеро. Тепер законопроєкт повинен підписати американський лідер Джо Байден.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?