Данія та Нідерланди і Німеччина домовились передати Україні близько 100 Leopard
Категорія
Політика
Дата публікації

Данія та Нідерланди і Німеччина домовились передати Україні близько 100 Leopard

Данія та Нідерланди і Німеччина домовились передати Україні близько 100 Leopard
Джерело:  online.ua

За словами прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте під час спільного брифінгу із президентом України Володимиром Зеленським в Києві, Нідерланди, Німеччина та Данія планують передати Україні близько 100 танків Leopard.

Джерело: брифінг прем'єр-міністра Нідерландів та президента України

Що відомо про отримання Україною танків Leopard 

Ми разом з Німеччиною і Данією надамо 100 танків Leopard, разом з Німеччиною та США - ЗРК Patriot, а також танки Leopard із боєзапасами..., - підкреслив Рютте.

За його словами, наразі слід робити все необхідне для перемоги України та її оборони від країни агресора.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо термінів поставки танків, Рютте зазначив, що це станеться "якнайшвидше". Водночас прем'єр Нідерландів додав, що Україна отримає готові до бою танки.

Між тим канцлер Німеччини Олаф Шольц зазначив, що поставки зброї Україні не продовжують війну, а прискорюють перемогу Києва та виведення російських військ з української території.

Не наші поставки зброї продовжують війну. Правильно протилежне... Чим раніше президент Путін усвідомить, що він не досягає своєї імперіалістичної мети, тим більше шансів на якнайшвидше закінчення війни, виведення російських військових, - зазначив Шольц.

Також німецький канцлер закликав союзників поставити бойові танки Україні.

За словами Шольца, Німеччина допоможе союзникам надаючи їм логістику, поповнюючи запаси і навчаючи українських солдатів.

Франція передала Україні протитанкові ракетні комплекси 5-го покоління "Akeron", хоча до цього про це не повідомляли.

За словами віце-президента Комісії з національної оборони та Збройних сил Франції Жан-Луї Тьєріо, Франція передала Україні неназвану кількість протитанкових ракетних комплексів і ракет до них.

Сьогодні ясно, що озброєння, яке ми надсилаємо, хороше та працює. САУ "Caesar", ЗРК "Mistral" та надіслані "Akeron" добре виконують свої завдання, - йдеться у повідомленні Тьєріо.

Французька протитанкова керована ракета система п'ятого покоління. Володіючи режимами роботи "вистрілив-забув" та командне наведення, ПТРК також інтегрує сторонню цілевказівку для сценаріїв стрільби з закритих позицій за допомогою фіксації після запуску для прямої видимості (NLOS) використання.

"Akeron MP", що надійшов на озброєння Франції з 2017 року, був розроблений MBDA France і призначений для заміни "MILAN" і FGM-148 "Javelin" американського виробництва.

Він призначений для пішої піхоти (є переносним зенітно-ракетним комплексом), а також для встановлення на бойові машини та має дальність стрілянини до 5 км.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?