Данія та Нідерланди підтвердили дозвіл від США на передачу Україні F-16
Категорія
Світ
Дата публікації

Данія та Нідерланди підтвердили дозвіл від США на передачу Україні F-16

Данія та Нідерланди підтвердили дозвіл від США на передачу Україні F-16
Джерело:  online.ua

У Данії та Нідерландах підтвердили отримання дозволу від США на передачу літаків F-16 Україні, проте рішення про поставку ще не ухвалене.

Джерело голови МЗС Нідерландів Вопке Хукстра  та Данії Ларс Люкке Расмуссен

У Данії та Нідерландах прокоментували дозвіл США на передачу F-16

Міністр закордонних справ Нідерландів привітав рішення США дозволити Нідерландам та Данії передати Україні винищувачі.

Ми вітаємо рішення Вашингтона прокласти шлях для відправки винищувачів F-16 в Україну. Велике спасибі Ентоні Блінкену за хорошу та швидку співпрацю. Зараз ми будемо далі обговорювати цю тему з нашими європейськими партнерами.

Він додав, що рішення є важливою віхою для України у захисті свого народу та країни.

Расмуссен сказав каналу TV 2, що дозвіл США на те, що Данія може відправити в Україну літаки F-16, отримано на основі датського запиту.

Я можу підтвердити, що між мною та Ентоні Блінкеном (міністром закордонних справ США, – ред.) відбувся обмін листами, який базується на тому факті, що ми з міністром оборони звернулися до США, щоб вивчити, які у нас є варіанти.

Він додає, що вони отримали «дружню відповідь» на свій запит і що відповідь тепер є «частиною наших подальших міркувань».

Проте щодо термінів відправки літаків в Україну рішення ще немає.

Ми започаткували міжнародну коаліцію з навчання під керівництвом Данії та Нідерландів, і ми добре йдемо. І потім буде питання можливої передачі літаків, і це питання, яке ми обговорюємо з нашими союзниками.

Нагадаємо, що саме Сполучені Штати виробляють винищувачі F-16, тому іншим країнам потрібен дозвіл США на експорт літаків F-16 іншій країні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?