Давайте не забувати: в ООН по-новому оцінили пандемію коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Давайте не забувати: в ООН по-новому оцінили пандемію коронавірусу

Давайте не забувати: в ООН по-новому оцінили пандемію коронавірусу
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що епідемія коронавірусу COVID-19 - це причина кризи у сфері прав людини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднену заяву.

За словами генсека, усі країни повинні гарантувати населенню доступ до їжі, води, житла й системи охорони здоров'я. Також найбільш постраждалі від епідемії громадяни повинні отримати економічну допомогу.

"Ми бачимо, що сам вірус не проводить дискримінації, але його наслідки мають дискримінаційний характер, оголюючи глибинні проблеми в плані надання соціальних послуг та структурну нерівність, що утрудняє доступ до них. Ми повинні гарантувати, що ці проблеми будуть належним чином враховуватися... Давайте не забувати — проблему становить вірус, а не люди", - зауважив Гутерріш.

Водночас Всесвітня організація охорони здоров'я напередодні нагадала, що боротьба проти COVID-19 ще триває — людству необхідно пройти довгий шлях.

Станом на 24 квітня підтвердили 2,7 мільйона випадків нового коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров'я попередили про ймовірність проведення в Україні масового тестування на коронавірус. Як саме будуть досліджувати українців — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?