Даю вам 15 днів — Макрон висунув жорсткий ультиматум мусульманським лідерам
Категорія
Світ
Дата публікації

Даю вам 15 днів — Макрон висунув жорсткий ультиматум мусульманським лідерам

Даю вам 15 днів — Макрон висунув жорсткий ультиматум мусульманським лідерам
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон почав вимагати у мусульманських лідерів прийняти "хартію республіканських цінностей" як частину широкого придушення радикального ісламу. Президент країни 18 листопада висунув 15-денний ультиматум про прийняття хартії Французькій раді мусульманської віри (CFCM). Що важливо розуміти, у ній буде зазначатися, що іслам є релігією, а не політичним рухом, а також буде заборонено "іноземне втручання" в діяльність мусульманських груп. Варто звернути увагу на те, що Макрон пішов на такий крок після трьох ісламістських атак у Франції трохи більше ніж за місяць. Макрон рішуче захищав французький секуляризм після нападів, в тому числі після обезголовлювання вчителя, який показував карикатури на пророка Мухаммеда під час обговорення в класі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Згідно з даними журналістів, 18 листопада президент і міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен зустрілися з вісьмома лідерами CFCM в Єлисейському палаці.

"Два принципи будуть записані чорним по білому в хартії: відмова від політичного ісламу і будь-якого іноземного втручання", — розповіли анонімні джерела після зустрічі.

Представники CFCM також погодилися створити Національну раду імамів. За попередніми даними, цей орган буде видавати імамам офіційну акредитацію, яка може бути відкликана у разі порушення етичного кодексу. Французький лідер також повідомив про нові заходи із боротьби з тим, що він назвав "ісламістським сепаратизмом" у Франції.

"Ці заходи включають широкомасштабний законопроєкт, спрямований на запобігання радикалізації. Він включає такі заходи, як обмеження на домашнє навчання і більш суворі покарання для тих, хто залякує чиновників з релігійних мотивів. Відповідно до закону кожній дитині буде присвоєно ідентифікаційний номер, який буде використовуватися для забезпечення відвідування школи. Батькам, які порушили закон, загрожує до шести місяців тюремного ув'язнення і великі штрафи", — йдеться в повідомленні.

Журналісти наголошують, що законопроєкт буде обговорюватися в кабінеті міністрів 9 грудня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Джо Байден терміново подзвонив Макрону  та Джонсону через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?