"Даю вам рік": Путін неочікувано звернувся до Лукашенко
Категорія
Політика
Дата публікації

"Даю вам рік": Путін неочікувано звернувся до Лукашенко

"Даю вам рік": Путін неочікувано звернувся до Лукашенко
Джерело:  online.ua

Найближчим часом буде опублікований указ президента РФ Володимира Путіна, згідно з яким посла Росії в Білорусі Михайла Бабича відкликають з посади в Мінську. Про це пише "Коммерсант" з посиланням на свої анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

"Це обговорюється з минулого тижня", - сказав один зі співрозмовників видання.

За попередніми даними, відставка Бабича, стала результатом неодноразових прохань президента Білорусі Олександра Лукашенка, які той адресував особисто очільнику Кремля. Остання розмова, зазначає співрозмовник, відбулася в Пекіні, де Лукашенко запевнив російського колегу в тому, що готовий почати давно обговорювану інтеграцію, але знову попросив відкликати посла Бабича.

"Путін погодився, дав Лукашенку рік, пообіцявши не втручатися у внутрішню білоруську політику", - стверджує джерело "Коммерсанта".

Також в ЗМІ зазначають, що Бабич не є кар'єрним дипломатом, його вважали політичним призначенцем. Період його роботи в Мінську збігся з активізацією лінії Москви на глибшу інтеграцію з сусідньою країною.

Як відомо, ще з минулого року Кремль вимагає від білоруського президента Олександра Лукашенка реальних кроків в бік більш глибокої інтеграції двох країн, пов'язаних договором 1999 року про створення Союзної держави Росії і Білорусі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олександр Лукашенко не втомлюється дивувати міжнародну спільноту резонансними заявами.  Цього разу одіозний політик зазначив, що готовий "хоч завтра" об’єднатися з РФ.  На його думку, Білорусь і Росія готові настільки йти по шляху "об’єднання і єднання", наскільки до цього готові народи обох країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?