ДБР викрило силовиків, які стежили за людьми й вимагали гроші
Категорія
Події
Дата публікації

ДБР викрило силовиків, які стежили за людьми й вимагали гроші

ДБР викрило силовиків, які стежили за людьми й вимагали гроші
Джерело:  online.ua

ДБР завершило досудове розслідування з вимагання грошей, у якому фігурує очільник відділу СБУ та його підлеглий. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку заступниці директора бюро Ольги Варченко у Facebook.

За її словами, силовики психологічно тисли на людину та незаконно стежили за її родиною.

"Згадані співробітники відомства вимагали від громадянина України 110 тисяч доларів США. За це обіцяли не позбавляти його громадянства, не депортувати його і його родину за межі держави, а також не порушувати проти нього кримінальної справи за фактами, які, як згодом виявилося, були сфабрикованими", - пояснила Варченко.

Зазначається, що силовики залучили ще двох сторонніх осіб для залякування українця. Вони написали кілька заяв про його нібито злочини, телефонували йому з погрозами та дзвонили навіть членам родини.

Наразі відомо, що фігурантам справи загрожує ув'язнення до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв ONLINE.UA, на Державне бюро розслідувань незабаром чекають зміни. Верховна Рада підтримала президентський законопроєкт, який корегує діяльність відомства та встановлює новий порядок затвердження його керівництва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?