ДБР звинуватило Порошенка у маніпуляціях та оголосило дату нового допиту
Категорія
Політика
Дата публікації

ДБР звинуватило Порошенка у маніпуляціях та оголосило дату нового допиту

ДБР звинуватило Порошенка у маніпуляціях та оголосило дату нового допиту
Джерело:  online.ua

Представники ДБР запланували наступний допит колишнього президента та лідера парламентської фракції "Європейська солідарність" Петра Порошенка за звинуваченнями у державній зраді на 31 січня.

Джерело: пресслужба ДБР

ДБР звинувачує Порошенка у маніпуляціях суспільною думкою

Державне бюро розслідувань закликає п’ятого президента України, нині народного депутата України Петра Порошенка, припинити маніпулювати суспільною думкою та нарешті почати виконувати рішення суду щодо обрання йому запобіжного заходу, - повідомили представники ДБР.

У відомстві нагадали, що за умовами обраного судом запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання, Порошенко мав здати всі закордонні паспорти, та прибувати за визовом слідчих, або судді чи прокурора, без дозволу суду, слідчого чи прокурора, не покидати Київ та Київську область, повідомляти у разі зміни міста проживання чи роботи.

Однак представники ДБР заявили, що Порошенко здав свої 4 закордонні паспорти, а також дипломатичний паспорт лише 24 січня, після публічного висвітлення факту порушення умов запобіжного заходу.

Петро Порошенко (фото - facebook.com/petroporoshenko)

Крім того, на 16:00 цього ж дня Петра Порошенка викликали до слідчого ДБР для проведення допиту як підозрюваного. Задля створення видимості виконання покладених судом на нього обов’язків підозрюваний з’явився до ДБР, однак невдовзі покинув приміщення, не дочекавшись слідчого. При цьому його команда встигла зняти відео, що їх ніби в ДБР ніхто не чекав, хоча адвокатам було достеменно відомо, що слідчий підійде до них за кілька хвилин, - заявляють представники ДБР.

У чому звинувачують Порошенка 

 20 грудня 2021 року Порошенку оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: щодо фінансування тероризму, державної зради та сприяння діяльності терористичної організації. Йому загрожує до 15 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Політика підозрюють у постачанні вугілля з тимчасово окупованих територій на 1,5 мільярда гривень та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР».

Також у цій справі задіяні Віктор Медведчук, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин та ексрадник міністра екології Сергій Кузяра.

Адвокати Порошенка вважають справу політично вмотивованою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?