DCH зробило заяву щодо ситуації з погашенням заборгованості групи підприємств «АІС» перед АТ «УкрСиббанк»
Категорія
Економіка
Дата публікації

DCH зробило заяву щодо ситуації з погашенням заборгованості групи підприємств «АІС» перед АТ «УкрСиббанк»

DCH зробило заяву щодо ситуації з погашенням заборгованості групи підприємств «АІС» перед АТ «УкрСиббанк»
Джерело:  online.ua

У понеділок, 17 вересня, відбулася зустріч представітеьей керівництва групи DCH з журналістами на тему «Захист прав інвесторів і кредиторів в Україні». Спікери групи представили інформацію про роль DCH в ситуації з погашенням заборгованості групи підприємств «АІС» перед АТ «УкрСиббанк», повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт компанії.

За словами представників компанії, важливою віхою в інвестиційній історії DCH було створення «УкрСиббанку». Після продажу цього активу міжнародній групі BNP Paribas фахівці DCH з ініціативи цієї групи надавали банку консультативну підтримку з різних питань, включаючи стягнення проблемної заборгованості з недобросовісних боржників.

У числі проблемних боргів по кредитах АТ «УкрСиббанк» особливе місце займає пул боргів Корпорації «АІС» на загальну суму виданих кредитів близько 50 млн дол США під забезпечення у вигляді переданих в іпотеку об'єктів нерухомості в містах України, а також автомобілів, переданих в заставу.

В ході прес-конференції спікери DCH повідомили про те, що співзасновники Корпорації «АІС» Дмитро Святаш і Василь виступили поручителями, тобто, солідарними боржниками.

З 2009 р АТ «УкрСиббанк» докладало зусиль для стягнення заборгованості за зазначеними кредитами в судовому порядку з поручителів - Дмитра Святаша та Василя Полякова. Як солідарні боржники по кредиту, вони зобов'язані виконати зобов'язання підприємств-позичальників. У той же час, не дивлячись на заперечення договорів поручительства в судовому порядку протягом 2009-2017 рр. між АТ "УкрСиббанк" та Дмитром Святашем і Василем Поляковим, в тому числі і за участю DCH, постійно проводилися переговори про реструктуризацію боргів. Проте кожного разу під тими чи іншими приводами боржники відмовлялися від виконання взятих на себе зобов'язань перед банком.

В даний час всі об'єкти нерухомості, які були незаконно виведені з іпотеки АТ «УкрСиббанк» по кредитам «АІС», належать юридичним особам, кінцевими бенефіціарами яких є прямі родичі Дмитра Святаша: його батьки - Лариса Святаш і Володимир Святаш.

Всі борги «АІС» перед іншими банками-кредиторами ( «Сведбанк» і ВТБ) були викуплені юридичними особами, кінцевим бенефіціаром яких є пряма родичка Василя Полякова - його сестра Ірина Полякова. Відповідні дані підтверджуються виписками з державного реєстру.

На даний момент права вимоги за зазначеними кредитами АТ «УкрСиббанк» були переуступлені DCH. DCH, в свою чергу, також домагається стягнення заборгованості в судовому порядку.

Загалом пулі боргів, переданих АТ «УкрСиббанк» DCH присутній особистий борг Дмитра Святаша, який становив 150 тис дол і 150 тис євро - «овердрафти» за банківськими картками, виданими йому як бенефіціару АІС на ексклюзивних умовах. З огляду на неповернення кредитів і нарахування відсотків за рішенням суду стягнуто 468 тис дол і 450 тис євро. Борг в доларах США існує з 2005 р, в євро - з 2008 р Термін погашення цих боргів, згідно з договорами, - 2009 рік. За 10 років існування цього боргу Дмитро Святаш погасив менше 1 тис дол, - підсумували представники DCH.
 
Відзначається, що DCH є добросовісним набувачем пулу боргів підприємств, що входять до Групи «АІC», а також Дмитра Святаша. Винесення справедливих судових рішень по стягненню боргів підприємств Групи «АІС», на думку компанії, буде сприяти поліпшенню інвестиційного іміджу України в очах інвесторів, в тому числі представляють банківський сектор, оскільки стане вагомим сигналом про можливість реального захисту їх прав від посягань недобросовісних осіб, в тому числі позичальників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?