Де армія РФ намагається вести наступ — відповідь Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

Де армія РФ намагається вести наступ — відповідь Маляр

Де армія РФ намагається вести наступ — відповідь Маляр
Джерело:  online.ua

За інформацією заступниці міністра оборони Ганни Маляр, наразі злочинна армія РФ кидає великі сили на досягнення прориву в районі Куп'янська та Лимана. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про ситуацію на східному фронті  

Маляр зазначила, що наразі саме на досягненні прориву в районі Куп'янська та Лимана зосереджують ключову увагу військові злочинці армії РФ.

Саме там ворог намагається відволікати сили і наші підрозділи. Вони для себе ухвалили рішення, що вони будуть всіма силами намагатися рухатися вперед саме по тих напрямках, - зазначає заступниця глави Міноборони.

Окрім цього Маляр зазначила, що бої тривають і в напрямку Кліщіївки, Курдюмівки та Андріївки.

За її словами, українські військові там "потрошку просуваються".

Що відомо про успіхи ЗСУ на півдні України 

За словами військового експерта Defense Express Івана Киричевського, ЗСУ звільнили Роботіне у Запорізькій області і пройшли дуже важливу точку на шляху до подальшої деокупації українських територій.

Наступ Сил оборони на півдні спричинив великі втрати серед окупаційних військ, що і стало головною причиною розмов про проведення нової мобілізації в РФ.

Очевидно, що в нас ще не всі резерви були залучені для наступальних дій. Такий висновок можна зробити з відкритих джерел, адже ми ще не побачили на полі бою британські танки Challenger та польські бронетранспортери Rosomak. І це лише частина техніки. Своєю чергою на Запорізькому фронті в росіян почалися свої проблеми з вільними резервами, - зазначає Киричевський.

В окупантів на Запорізькому напрямку почалися великі проблеми з резервами, що ставить їх у складне стратегічне положення, вважає експерт.

ЗСУ, попри всі складнощі, можуть продовжувати просування на Запорізькому напрямку в тому ж темпі. Навіть з більш оптимістичними прогнозами, ніж кілька тижнів тому. Ситуація може розвиватись за різними сценаріями. Українська армія може атакувати окупантів в Токмаку, або ж обійти його й продовжити просування на Мелітополь. А от в росіян вже почались проблеми з наявністю живої сили на цьому напрямку. Власне тому зараз найбільше постало питання про те, чи будуть росіяни проводити додаткову мобілізацію. Оскільки вони дуже не економно вели бойові дії, зокрема в артилерії та живій силі, що ставить їх в складне стратегічне положення в їх оборонній операції на півдні, - пояснює аналітик.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?