Де люди житимуть на Марсі: SpaceX показала місця майбутніх колоній
Категорія
Україна
Дата публікації

Де люди житимуть на Марсі: SpaceX показала місця майбутніх колоній

Де люди житимуть на Марсі: SpaceX показала місця майбутніх колоній
Джерело:  CNET

Компанія Ілона Маска SpaceX продовжує підготовку до експедиції на Марс. Днями вона отримала відповідь на запит до NASA з приводу фотографій ландшафту поверхні Червоної планети. Завдяки їхньому аналізу компанія Маска планує обрати найбільш зручне місце для приземлення космічного корабля Starship.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNET, ознайомитися з потенційним місце посадки ракети на Марс зараз можуть всі бажаючі.

За попередніми даними, для космічного корабля SpaceX Starship ідеальним місцем для посадки стане марсіанська рівнина Аркадія. Однак цей варіант не остаточний. У базі даних камери Mars Reconnaissance Orbiter HiRise є ціла низка зображень, позначених як можливе місце приземлення для експедиції SpaceX. Однією з головних вимог до ландшафту є рівнинна місцевість і відсутність каменів.

Поки що про місію на Марс відомо небагато. Вже кілька років аерокосмічна компанія Ілона Маска працює над розробкою надпотужного космічного корабля нового покоління Starship. Його прототип під назвою Starhopper недавно пройшов один із заключних етапів випробувань, тому глава SpaceX впевнений, що у найближчі роки пілотований політ на Марс все ж таки відбудеться.

За останніми даними, перша експедиція на Марс запланована на 2024 рік. Спеціалісти NASA вже визначили 47 можливих місць, поблизу яких можуть бути побудовані перші колонії.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому Ілон Маск розповів спосіб, як зробити планету Марс придатною для життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?