Де можна моніторити забруднення повітря в Києві: список онлайн-ресурсів
Категорія
Україна
Дата публікації

Де можна моніторити забруднення повітря в Києві: список онлайн-ресурсів

Де можна моніторити забруднення повітря в Києві: список онлайн-ресурсів
Джерело:  online.ua

В останні дні жителі Києва скаржаться на смог і утруднення дихання на вулиці через різке погіршення якості повітря. Місцева влада при цьому заявляє, що небезпечні речовини в повітрі столиці знаходяться в допустимих нормах. Де можна моніторити якість повітря в Києві по районах, щоб своєчасно убезпечитися від негативного впливу шкідливих речовин? ONLINE.UA зробив добірку онлайн-ресурсів, на яких можна перевіряти склад повітря в будь-якому місті і районі України за різними показниками.

Telegram-бот "Індекс якості повітря"

Цей бот щогодини оновлює дані про якість повітря в різних районах Києва. Забруднення вимірюються датчиками PurpleAir за американським стандартом EPA по чотирьох рівнях: 0-50 - все добре, 51-100 - ризик для здоров'я незначний, 101-150 - є ризик для здоров'я, краще не гуляти довго, більше 150 - небезпечно. У цьому боті можна вибрати свій район проживання або ж вислати йому свої координати, за якими миттєво надається інформація.

Онлайн-ресурс air.kyivsmartcity.com

На цій онлайн-карті інформація про якість повітря оновлюється кожні десять хвилин. Дані відразу видаються на карту, розбиту по районам міста. Ресур дозволяє дізнатися не тільки рівень забрудненості повітря в певному районі, а й його склад: рівень формальдегіду (CH₂O), діоксиду азоту (NO₂), чадного газу (CO) і т.д.

Онлайн-карта Windy.com

На цій карті показується погода в усьому світі. Але якщо зайти в налаштування і вибрати пункт Air Quality, то можна перевірити якість повітря в Києві і будь-якому місті України та світу.

Сервіс онлайн-моніторингу забрудненості повітря AirVisual

Цей ресурс показує загальний індекс забрудненості повітря пилом та іншими дрібними частинками. Тут можна вибрати не тільки Київ та райони української столиці, а й інші міста України. Оновлюється інформація на ресурсі щогодини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в КМДА назвали причину забруднення повітря в Києві. Екологи заявили, що смог накрив столицю через масове спалювання листя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?