Де потрібно носити маски через карантин - офіційне пояснення влади
Категорія
Україна
Дата публікації

Де потрібно носити маски через карантин - офіційне пояснення влади

Де потрібно носити маски через карантин - офіційне пояснення влади
Джерело:  online.ua

В Україні влада оголосила про виникнення так званої другої хвилі епідемії COVID-19. З цього приводу Міністерство охорони здоров'я нагадало, де саме потрібно обов'язково користуватися маскою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Максима Степанова.

За його словами, перш за все йдеться про приміщення, бо там скупчуються люди.

"Обов’язковими є маски у транспорті, у приміщеннях. У великому скупченні людей, де неможливо дотриматись соціальної дистанції, яка становить мінімум 1,5 метри", - підкреслив посадовець.

Він також відповів на питання, яке на тлі початку літнього сезону хвилювало, ймовірно, мільйони українців. Воно стосується необхідності користуватися масками на пляжах.

"Якщо ми говоримо про пляжі, то дистанція між громадянами повинна бути не менше 1,5 метра один від одного. У такому випадку носіння масок, так як ми говоримо, що це перебування на повітрі, не є обов’язковим", - пояснив Степанов.

Нагадаємо, з середини травня по всій Україні почалося послаблення карантинного режиму. Воно повинно було тривати у кілька етапів, регіони могли б знімати обмеження незалежно один від одного.

У середині червня виявилося, що ситуація у багатьох регіонах почала погіршуватися, відповідно вони не могли послабити карантин. Водночас медичні експерти реєстрували абсолютний антирекорд нових випадків COVID-19 за добу, він наразі виріс до понад 900.

Станом на ранок 20 червня в Україні підтвердили від початку епідемії 35 825 інфікованих.

Як повідомляв ONLINE.UA, на тлі другої хвилі коронавірусу COVID-19 у Міністерстві охорони здоров’я терміново звернулися до населення. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав до дотримання усіх правил безпеки. За його словами, влада зафіксувала надзвичайну кількість порушень умов карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?