Деескалація біля Києва і Чернігова не означає припинення вогню — Мединський
Категорія
Політика
Дата публікації

Деескалація біля Києва і Чернігова не означає припинення вогню — Мединський

Деескалація біля Києва і Чернігова не означає припинення вогню — Мединський
Джерело:  online.ua

29 березня, після переговорів України та РФ у Стамбулі, голова російської делегації Володимир Мединський пояснив, що деескалація бойових дій російськими військами на київському та чернігівському напрямках не означає припинення вогню.

Джерело: УП з посиланням на російські ЗМІ

РФ не збирається припиняти вогонь біля Києва та Чернігова

Перший (крок – ред.) стосується поступової воєнної деескалації на двох напрямках – київському та чернігівському. Це не припинення вогню – це наше прагнення дійти до деескалації принаймні на цих напрямках. Ми розуміємо, що в Києві перебувають люди, яким треба ухвалювати рішення, тому не хочемо наражати це місто на додатковий ризик, - сказав Мединський.

Він додав, що це варто розглядати як "перший крок у відповідь" на компромісні пропозиції української сторони. Водночас російська делегація нібито підготує певні письмові "коригування" на пропозиції українських перемовників.

Він сказав, що російський генштаб дасть додаткові роз’яснення щодо "деескалації" дій окупаційних військ РФ біля Києва та Чернігова.

Нагадаємо, що після закінчення четвертого раунду переговорів, Мединскький зявив, що РФ "кардинально скоротить" наступ на чернігівському та київському напрямках.

Відвід військ підтвердили в Пентагоні. При цьому в США підкреслили, що потрібно зважати не на слова, а на дії РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?