Дефолт не очікується: Fitch видало позитивний прогноз по Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Дефолт не очікується: Fitch видало позитивний прогноз по Україні

Дефолт не очікується: Fitch видало позитивний прогноз по Україні
Джерело:  online.ua

Одне з найбільших міжнародних рейтингових агентств Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валютах з "CCC" рівня до "B-" зі стабільним прогнозом.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-реліз агентства.


Відзначимо, що рівень "CCC" означає «можливий дефолт», в той час як рівень «B-» означає суттєво недостатній рівень кредитоспроможності.


Також з рівня "CCC" до "B-" підвищений рейтинг з випуску облігацій в іноземній і національній валютах України, а короткостроковий РДЕ в національній та іноземній валютах агентство Fitch підняло з рівня "C" до "B".


Відзначається, що підвищення вищевказаних рейтингів відображає зменшення ризиків для зовнішнього фінансування України.


Fitch прогнозує інфляцію в Україні в 2016 році в середньому на рівні 14,9%, в порівнянні з 48,5% в 2015 році.


Держборг України, як вважають в агентстві, зросте з 67% ВПП у 2015 році до 74% від 2016 року. Зростання економіки України в 2017 році може прискоритися з 1,1% в 2016 році до 2,5%, а до 2018 року досягти показника в 3%.


Fitch Ratings при цьому зазначає, що знизити рейтинг може відмова іноземних партнерів надавати допомогу, а також внутрішні і зовнішні геополітичні потрясіння. Крім того, агентство врахувало рейтинг в разі, якщо в зоні АТО ситуація залишиться незмінною, а "борг Януковича" перед Росією не перешкодить Україні отримувати підтримку.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в світовому економічному рейтингу конкурентоспроможності Україна втратила шість позицій: з 79 місця в минулому році наша країна опустилася на 85-е.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?