Дегустатори і 12 замахів: в Росії розповіли, як охороняють Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Дегустатори і 12 замахів: в Росії розповіли, як охороняють Путіна

Дегустатори і 12 замахів: в Росії розповіли, як охороняють Путіна
Джерело:  Співрозмовник.ru

Російські журналісти розповіли про колишнього охоронця президента Росії Володимира Путіна, а нині голову  створюваної Національної гвардії  Віктора Золотова, та про те, як охороняють російського лідера.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Собеседник.ru.
Відзначається, що основна частина біографії глави тільки-тільки створеної Національної гвардії Віктора Золотова засекречена досі. Офіційно він починав свій трудовий шлях слюсарем на заводі. Але вже в 20 з невеликим років потрапив в одне з елітних підрозділів КДБ - 9-е управління, яке займалося охороною перших осіб держави.
У 1991 році Золотов був охоронцем президента РФ Бориса Єльцин, пізніше він прикривав спину Володимира Путіна. Історія знайомства Путіна і Золотова сталася в 90-і роки, коли Золотов очолив охорону тодішнього мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака. Кажуть, що Путіна і Золотова здружило загальне захоплення дзюдо. Золотов на довгі роки вперед став спаринг-партнером Путіна на татамі.
Після відходу з Федеральної служби охорони Золотов став особистим охоронцем впливового пітерського бізнесмена Романа Цепова, якому приписували необмежені можливості і зв'язки як з представниками влади, так і з високопоставленими співробітниками правоохоронних структур. У 2004 році він був отруєний невідомими. Цей злочин досі не розкритий. Після вбивства Цепова Золотов повернувся на держслужбу.
У Золотова є чимало нагород за роки служби - не тільки почесні і ювілейні, а й ті, які просто так не виписуються - орден Мужності і орден «За військові заслуги». Можливо, Золотов отримав свої ордена за запобігання одного з замахів - вважається, що за час перебування при владі на Путіна здійснювали замах дюжину разів.


"Охороні Путіна приділяється підвищена увага. Місця, де він буває, ретельно і багаторазово перевіряються і обстежуються. Їжа для нього також проходить багатоступеневу перевірку. Перед подачею президенту її пробують спеціальні штатні дегустатори", - розповів один зі співрозмовників видання, який попросив не вказувати його імені.
У 2014-му 60-річний Золотов остаточно покинув охорону президента і був призначений начальником внутрішніх військ МВС.
Раніше повідомлялося, що  сім'я керівника Нацгвардії Росії Віктора Золотова володіє майном майже на мільярд рублів.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?