Деканоїдзе розповіла про переломний момент для поліції України
Категорія
Україна
Дата публікації

Деканоїдзе розповіла про переломний момент для поліції України

Деканоїдзе розповіла про переломний момент для поліції України
Джерело:  Укрінформ

Глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе розповіла, що  випадок зі смертельною гонитвою за участю поліції і автомобіля BMW, який привів до загибелі 17-річного пасажира, став переломним моментом для української поліції.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укрінформ.


Вона розповіла про посадові інструкції для патрульних, ніж стало цікавитися суспільство після випадку з BMW.


"У них є інструкції і правила, а найголовніше - у них є закон. Я боялася, щоб цей випадок, який показав, що іноді у п'яних водіїв більше прав, аніж у патрульних, не перетворився на інквізицію поліції, щоб вони не почали вагатися, застосовувати зброю чи ні. Адже вона для них не аксесуар на зразок бантика, вони мають право застосовувати вогнепальну зброю в рамках закону", - сказала Хатія.


"Випадок з Олійником став переломним моментом для патрульної поліції, тому що він був першим з летальними наслідками. Я думаю, що він також показав поліцейським, що існує реальний жорсткий світ, де вони повинні діяти відповідно. Але й громадяни мають чітко розуміти, що є ситуації, коли вони в рамках закону мусять підкорятися поліції", - додала она.


"Я зараз не хочу про це багато говорити та вішати ярлики, але Генеральна прокуратура порушує кримінальні справи проти патрульних не тільки за застосування вогнепальної зброї - є ще кілька напрямків, над якими вона дуже «ретельно працює»", - сказала Деканоїдзе.


Також вона розповіла, що після новини про побиття Олійника в СІЗО у інших патрульних "не опустилися руки".


"Навпаки, вони згуртувалися! Я думала, що після того трагічного випадку патрульні злякаються або будуть йти з поліції. Ні, ніхто не пішов. Відсів з патрульної поліції взагалі дуже незначний, у Грузії він був більшим - ми звільняємо людей за порушення дисципліни, за інші вчинки, але з власної волі мало хто йде", - каже вона.


Нагадаємо, 18 лютого Печерський районний суд міста Києва  заарештував поліцейського Сергія Олійника, який брав участь в гонитві 7 лютого і підозрюється у вбивстві пасажира BMW. Пізніше стало відомо, що  затриманий Олійник виявився причетним до незаконного затримання активістів Автомайдану.


2 березня  в Києві почалося засідання апеляційного суду у справі про арешт патрульного Сергія Олійника.


Його  відпустили під домашній арешт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?