Деканоїдзе розповіла, як Україна уникла жахливого прикладу Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Деканоїдзе розповіла, як Україна уникла жахливого прикладу Путіна

Деканоїдзе розповіла, як Україна уникла жахливого прикладу Путіна
Джерело:  Укрінформ

Переатестація співробітників Національної поліції України, яка почалася 18 листопада 2015 року в Києві

, почала реформування правоохоронних органів і дозволила уникнути жахливого прикладу росіян, які просто перейменували "міліцію" на "поліцію".


Про це розповіла голова Нацполіціі України Хатія Деканоїдзе в інтерв'ю для  Укрінформ, повідомляє ONLINE.UA.


Глава Нацполіціі розповіла, що переатестація була єдиним можливим способом поновлення українських правоохоронних органів, оскільки Україна не повинна була взяти приклад президента Росії Володимира Путіна, який просто перейменував міліцію.


"А який у нас ще був вихід? Як ми повинні були діяти? Перепризначити всіх, як Путін, з міліції в поліцію за один день? Міняти слово "міліція" на "поліція" автоматично - це було б жахливо! Я думаю, що довіра - це єдина легітимізація призначення", - сказала Хатія Деканоїдзе.


Також вона розповіла про те, де пройшла переатестація поліцейських, і що робиться для прискорення процесу реформування правоохоронних органів.


"Переатестація вже пройшла в Києві і області, Хмельницькій, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Одеській областях і охопила досить велику кількість людей - понад 22 000", - сказала глава Нацполіціі.


"Зараз, щоб прискорити цей процес, ми переформатуємося, щоб створити більше комісій, щоб начальників запросити на атестацію в Київ. У нас є рекомендації від наших іноземних партнерів, які спостерігали за процесом переатестації, я думаю, що ми скоро почнемо другу її хвилю, тому що масштаби ще дуже великі - в Нацполіціі працює 115 тис осіб", - додала Деканоїдзе.


"Так, будуть голоси проти, так, будуть критикувати, але мені Каха Бендукідзе (підприємець і грузинський політик, - ONLINE.UA) одного разу сказав, що якщо критикують, значить, ти щось робиш. Для мене головне не уникнути критики, а то, що ми, можливо, маленькими кроками, йдемо вперед", - резюмувала глава Національної поліції.

Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  в процесі реформування центрального апарату Міністерства оборони України 15 з 25 начальників департаментів попередньо не пройшли переатестацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?