Делегація Міноборони Канади терміново приїхала на Донбас - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Делегація Міноборони Канади терміново приїхала на Донбас - що сталося

Делегація Міноборони Канади терміново приїхала на Донбас - що сталося
Джерело:  online.ua

Делегація Міноборони Канади під керівництвом заступника міністра Пітера Хаммершмідта терміново відвідала район проведення Операції Об'єднаних сил. Варто зазначити, що іноземних гостей супроводжували заступник міністра оборони України Олександр Поліщук та командувач ОС генерал-лейтенант Володимир Кравченко. Штаб ООС пояснює, що головною метою візиту було ознайомлення з безпековою ситуацією на фронті, зокрема, в районі розведення сил поблизу Золотого, передає ONLINE.UA.

Вказано, що канадська делегація побувала на передових позиціях однієї з механізованих бригад, яка наразі виконує бойові завдання поблизу населеного пункту Золоте. Гості на власні очі побачили умови служби та побут військовослужбовців та мали можливість оцінити реальний стан справ безпосередньо на місці.

"Обстановка в районі бойових дій є складною, але контрольованою. Противник продовжує вести провокаційний вогонь по позиціям українських військових. Хоча саме у районах відведення сил та засобів ситуація стабільна, обстрілів немає", - розповів командувач ОС Володимир Кравченко.

Варто зазначити, що крім Золотого, канадська делегація також побувала в Авдіївці. Іноземні гості разом з українськими бійцими вшанували пам'ять загиблих українських військових та поклали квіти до меморіального комплексу. Згодом делегація Міноборони Канади побувала на командному пункті українського батальйону в Авдіївці.

Окрім того, повідомляється, що за час візиту канадців вдалося домовитися щодо низки питань: розвиток роботи у питаннях військово-технічного співробітництва; підготовка особового складу та військової освіти, передусім в рамках місії UNIFIER; матеріально-технічна допомога Канади задля покращення спроможностей підрозділів Збройних сил України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в ОРДЛО запанікували через рішення Зеленського  змінити Конституцію України. Бойовики висунули Києву черговий зухвалий ультиматум, зажадавши обговорити з ними всі правки щодо особливого статусу Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?