Делегація ПАРЄ достроково покидає Україну: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Делегація ПАРЄ достроково покидає Україну: що сталося

Делегація ПАРЄ достроково покидає Україну: що сталося
Джерело:  24 канал

Делегація Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) вирішила достроково відбути з України, незважаючи на те, що до Києва делегати прибули лише вчора, 2 липня. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 24 канал », причиною від’їзду стало рішення керівництва українського парламенту відкликати офіційне запрошення надіслати спостерігачів за достроковими виборами народних депутатів 21 липня.

«Передвиборна делегація вирішила достроково припинити свою діяльність», – йдеться в офіційній заяві, опублікованій на сайті ПАРЄ сьогодні, 3 липня.

Відомо, що члени делегації ПАРЄ зустрілися з представниками кількох політичних партій, які беруть участь у дострокових виборах до Верховної Ради, а також з представниками громадських організацій, ЗМІ, працівниками спостережної місії ОБСЄ і іноземними дипломатами. Після проведення консультацій делегація ухвалила рішення припинити роботу у Києві.

Місія спостерігачів ПАРЄ складалась з виконувача обов’язків голови делегації Март ван де Вен (Нідерланди) та депутатів: Олександра Поцея (Польща), Марко Ніколіні (Сан-Марино) та Нагіфа Хамзаєва (Азербайджан). Метою перебування делегації була оцінка «передвиборчого клімату напередодні дострокових парламентських виборів в Україні, запланованих на 21 липня».

Нагадаємо, що два дні тому голова Верховної Ради пояснив, чи варто чекати на виборах російських спостерігачів від ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?