День єдності кого з ким: соцмережі киплять, обговорюючи свято в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

День єдності кого з ким: соцмережі киплять, обговорюючи свято в Росії

День єдності кого з ким: соцмережі киплять, обговорюючи свято в Росії
Джерело:  Вести.ru

У Росії 4 листопада концертами і ходою відзначають День народної єдності, впроваджений президентом Володимиром Путіним у 2005 році.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Вести".
День народної єдності встановлений на честь визволення Москви від польських інтервентів в 1612 році і приурочений до Дня Казанської ікони Божої Матері.
Уранці від Пушкінської до Манежної площ столиці пройшла хода під девізом "Ми єдині!".
Путін покладе квіти до монумента на Красній площі. Потім він разом з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом відкриє пам'ятник князю Володимиру на Боровицькій площі. В урочистостях візьмуть участь члени уряду Росії, депутати, мер Москви Сергій Собянін, представники громадських організацій, діячі науки, культури і мистецтва. Потім Путін відвідає виставку-форум "Православна Русь" і огляне виставкову експозицію "Росія - Моя історія. 1945-2016".
А ввечері відбудеться урочистий прийом. Президент РФ вручить ордени Дружби і медалі Пушкіна іноземним громадянам. Російськими нагородами відзначено їх особливі заслуги у зміцненні миру, дружби, співпраці і взаєморозуміння між народами. Вперше на цьому прийомі вручать премію президента Російської Федерації за внесок в зміцнення єдності російської нації.
У соцмережах свято викликало жваву дискусію.
"День народної єдності - це коли влада, яка накрала мільярди, каже жебракам росіянам, що вони один народ", - йдеться в Twitter Сталінгулаг.
ЮГ: Для початку зрозуміти б, у чому і з ким єдність? При СРСР була лінія партії, а зараз? Урвати і змитися.
valera: Лежати на дивані завжди свято.






Неофіт: Не зрозуміло, що таке "народ" і чому я, наприклад, повинен бути єдиним з олігархами і чиновниками, що грабують мою країну?
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в соціальних мережах посміялися над новим фото єдиного російського авіаносця "Адмірал Кузнєцов", який не зміг своїм ходом дістатися до берегів Сирії і був змушений скористатися буксиром.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?