День молоді України 2019: історія і традиції цього свята
Категорія
Україна
Дата публікації

День молоді України 2019: історія і традиції цього свята

День молоді України 2019: історія і традиції цього свята
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 30 червня, в Україні відзначають щорічне свято – День молоді. Цього дня у більшості великих міст проводяться різні концерти та розважальні заходи.

Як повідомляє ONLINE.UA, офіційним святом в Україні День молоді став у 1994 році, завдяки указу президента Леоніда Кравчука. З 1958 року День радянської молоді святкували останньої неділі червня. Після розпаду СРСР було вирішено не змінювати традицію – за часів незалежної України це свято теж припадає на останню неділю червня.

В той же час, Міжнародний День молоді відзначається в світі не в червні, а 12 серпня. Згідно постанови ООН, завдяки цьому святу молоде покоління має залучатися до участі у соціальній і політичній сфери.

Згідно з офіційними нормами Всесвітньої організації охорони здоров’я, під визначення терміну «молодь» підпадають люди, які не досягли 44-річного віку. В Україні це поняття трактується трохи інакше – до категорії молоді відносять тих, хто старше 18 років, але кому ще не виповнилось 35 років. Це приблизно 22% населення всієї країни.

Як правило, у День молоді міська влада організовує концерти або інші тематичні заходи. Іноді влаштовуються благодійні акції, флешмоби і фестивалі. Напередодні свята у Кабінеті міністрів вручаються премії та нагороди талановитим українцям молодого віку.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, яке місце Україна обійняла у медальному заліку Європейських ігор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?