День Незалежності 2019: куди піти в Києві на вихідних - афіша свята
Категорія
Культура
Дата публікації

День Незалежності 2019: куди піти в Києві на вихідних - афіша свята

День Незалежності 2019: куди піти в Києві на вихідних - афіша свята
Джерело:  online.ua

Традиційно 24 серпня Україна святкує річницю своєї незалежності. У цей важливий для держави день заплановані різноманітні заходи. ONLINE.UA пропонує варіанти чудового відпочинку в Києві.

Свято припадає на суботу, тому українців чекає додатковий вихідний день у понеділок, 26 серпня.

Куди піти 24 серпня у День Незалежності України в Києві:

Головною подією цього року, пов'язаною з Днем Незалежності, стало рішення нового президента скасувати військовий парад. Замість нього відбудеться Хода гідності. Очікується, що її учасниками стануть військовослужбовці, волонтери, посадовці, інші громадяни та навіть сам Володимир Зеленський.

За інформацією Офісу президента, святкування у центрі столиці відбудеться сучасно та "у європейському стилі". Киян та гостей міста очікує також концерт, що готується за участю "відомого режисера".

О 19:00 24 серпня у День Незалежності почнеться концерт "Класик пікнік. Українська поема". Його проведуть зусиллями Національного ансамблю солістів "Київська камерата" на площі біля Національного музею історії України. Колективом під час виконання музики вітчизняних композиторів керуватиме Валерій Матюхін. За програмою, музиканти виконають твори Євгена Станковича, Дмитра Бортнянського, Рейнгольда Глієра, Івана Карабиця, Вікторії Польової.

Відвідування концерту вільне для усіх бажаючих.

Також 24 серпня відбудеться Виставка квітів на Співочому полі. Захід почнеться о 10:00 та буде присвячений прославленим на весь світ спортсменам України. Зокрема, мова йде про квіткові інсталяції на честь братів Кличків, Андрія Шевченка, Сергія Бубки, Валерія Лобановського, Яни Клочкової, Лілії Подкопаєвої, Оксани Баюл, Ольги Харлан.

Виставка проводиться безкоштовно.

В Києві у День Незалежності України відбудеться забіг у вишиванках. Перегони стартують о 08:00. Учасники будуть бігти дистанції від 100 метрів до кілометра на Русанівський набережній. Головні умови - не мати протипоказань через стан здоров'я та надіти вишиванку.

Вартість участі у забігу - 450 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?