День пам'яті: Турчинов розповів, як перемогти нового агресора
Категорія
Україна
Дата публікації

День пам'яті: Турчинов розповів, як перемогти нового агресора

День пам'яті: Турчинов розповів, як перемогти нового агресора

Секретар Ради національної безпеки і оборони  Олександр Турчинов  в День пам'яті і примирення розповів українцям, що агресора не вдасться утихомирити, - тільки знищити.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.


Турчинов нагадав, що 8 і 9 травня, - дні пам'яті та вшанування усіх жертв Другої світової війни, в яку було залучено більше 60-ти країн і близько 80% населення планети. Також він розповів, що війни ніколи не трапляються несподівано, їх готують і їм сприяють.


"У 30-ті роки, прийшовши до влади, Гітлер знехтував Версальським договором, почав нарощувати військові потужності і оголосив призов в армію. Йому це дозволили. Аншлюс Австрії відбувся в 1938 році, - Європа і це проковтнула. І не тільки проковтнула, впровадила політику умиротворення агресора, повіривши запевненням Гітлера, що це "остання територіальна претензія". Європейські політики на переговорах у Мюнхені, не запросивши туди представника Чехословаччини, віддали агресору частину її території - Судети. Розриваючи Чехословаччину, "друзі" прикривалися бажанням зберегти мир... Але замість світу вся Європа захлинулася кров'ю", - нагадав секретар РНБО.


Він підкреслив, що історія повинна "вчити тому, що агресора неможливо заспокоїти. Створивши конфлікт у Придністров'ї, Чечні, він піде далі - до Абхазії, а звідти - до Грузії, потім - в Україну. І від цивілізованого світу залежить, чекати наступного кроку агресора , або знешкодити його".


Олександр Турчинов пояснив, що сьогодні, як і 70 років тому, українці зі зброєю в руках відстоюють суверенітет і територіальну цілісність України: "У нас є тільки один шлях - шлях об'єднання і перемоги, який ми з честю пройдемо до кінця!"


Як повідомляв ONLINE.UA,  Олександр Турчинов розповідав, як український спецназ буде знищувати злочинців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?