День пам'яті жертв Голокосту: в мережі з'явився злободенний фотопроект
Категорія
Світ
Дата публікації

День пам'яті жертв Голокосту: в мережі з'явився злободенний фотопроект

День пам'яті жертв Голокосту: в мережі з'явився злободенний фотопроект

У п'ятницю, 27 січня, по всьому світу відзначають День пам'яті жертв Голокосту, в зв'язку з цим в мережі з'явився цікавий фотопроект, присвячений цій темі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-спільноту Жити в Києві.
Меморіал жертвам Голокосту в Берліні є одним з найбільш відвідуваних комплексів, присвячених пам'яті євреїв, убитих нацистами, а також популярним серед туристів місцем для селфі. Щоб присоромити любителів знімків на тлі меморіалу жертвам Голокосту ізраїльський художник і сатирик Шахак Шапира створив фотопроект "йолокія".
"За останні роки я помітив в Берліні цікаву тенденцію біля меморіалу жертвам голокосту: люди стали використовувати його в якості фону для власних селфі. Тому я взяв ці селфі і поєднав їх з оригінальними фотографіями з концентраційних таборів нацистів", - розповів автор фотопроекту.

Читайте також: Па м'ятник жертвам Голокосту в Ужгороді осквернили з небаченим нахабством: з'явилися фото
Художник переглянув тисячі фотографій, на яких люди посміхаються, сміються, займаються йогою і навіть показують фокуси на тлі меморіалу жертвам Голокосту. Під деякими фото навіть були абсолютно жахливі коментарі на кшталт "Скачу по мертвих євреях".
Як відомо, Голокостом називають переслідування і масове знищення нацистами представників різних етнічних і соціальних груп в період існування нацистської Німеччини. Генеральна Асамблея ООН проголосила 27 січня, день визволення концтабору Освенцим в Польщі, Міжнародним днем ​​пам'яті жертв Голокосту.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Росії на телевізійному шоу "Льодовиковий період" був представлений номер, учасники якого одяглися в роби в'язнів-євреїв з німецьких концтаборів часів Другої світової війни.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?