День перемоги над нацизмом: як СРСР допомагав Гітлеру
Категорія
Світ
Дата публікації

День перемоги над нацизмом: як СРСР допомагав Гітлеру

День перемоги над нацизмом: як СРСР допомагав Гітлеру
Джерело:  online.ua

Вкрай мало людей знають про те, що саме радянський режим сповідував нацизм та допомагав Адольфу Гітлеру готуватись до Другої світової війни. Рупор Кремля приховував воєнні злочини Червоної армії у Польщі, а всіх ворогів називав фашистами. Це маловідомі сторінки світової історії, про які команда online.ua вирішила розповісти українцям 8 травня — у День пам’яті та примирення.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Невідома історія: як СРСР посприяв початку Другої світової війни

Після Першої світової Німеччина почала відновлювати армію, зокрема й завдяки співпраці з СРСР.

Що важливо розуміти, саме Радянський Союз проводив підготовку німецьких військових на власних навчальних базах - саме гартували сталь Третього Рейху.

До червня 1941-го Йосип Сталін та компартія постачали Німеччині тоннами сировину, зерно та матеріали, що були необхідні нацистам для війни в Європі.

Кандидат історичних наук, ведучий та співавтор ютуб-каналу «Історія без міфів» Владлен Мараєв звертає увагу на те, що останній ешелон з радянським зерном пішов через кордон у Німеччину 22 червня 1941 року — за годину до початку нападу нацистів на СРСР.

Ба більше, неабияк сприяла дружбі двох “наддержав” передача Союзом у руки Гестапо німецьких комуністів-втікачів, які просили про притулок.

Восени 1939-го маски було скинуто — Польщу розірвали на шматки. Союз зайшов зі сходу, а Вермахт із заходу. Так почалася Друга світова війна.

Чому ж тоді комуністичний режим так уникав терміна “нацизм”?

Компартія боялася, як вогню, аналогії з німецькими націонал-соціалістами, адже сама йшла цим шляхом.

Рупор Кремля приховував воєнні злочини Червоної армії в Польщі, а всіх ворогів називав фашистами.

Росія, ідейна наступниця Сталіна, настільки "еволюціонувала" у цьому плані за часів путінського режиму, що воєнні злочини проти України навіть не виправдовує.

Як відомо, саме у 2014 році на українському Донбасі починає свою діяльність неонацистська група “Русіч.”

Її члени товаришують з "вагнерівцями" та вбивають українців під нацистською символікою.

Хто ж після цього нацисти? Бачити і усвідомлювати це — важко. Але російська ненависть до тих, кого вони не розуміють, і тих, хто їх не боїться, сягнула свого апогею. Україна, наближаючи свою перемогу на фронті, рухається в ЄС та НАТО. Нас підтримує весь світ, а на Путіна та його поплічників уже чекають в Гаазі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?