День студента 2019: куди піти і де відзначити свято в Києві
Категорія
Культура
Дата публікації

День студента 2019: куди піти і де відзначити свято в Києві

День студента 2019: куди піти і де відзначити свято в Києві
Джерело:  online.ua

Наближається найочікуваніше свято молоді в році - День студента. У 2019 це свято випадає на неділю, тому відірватися по повній на всенічному гулянні навряд чи вийде, адже в понеділок треба бути на заняттях. Але це не означає, що свято відміняється! У Києві напередодні, 15 і 16 листопада, пройдуть кілька цікавих заходів, де ви зі своїми однокурсниками точно не занудьгуєте. ONLINE.UA зробив добірку кращих вечірок на День студента 2019 Києві, на яких можна круто відпочити як з коханою половинкою, так і в галасливій компанії друзів.

Коли відзначають День студента в Україні: традиції свята

День студента в Україні святкують двічі - 17 листопада і 25 січня (Тетянин день). Це свято шумно відзначає молодь, яка вчиться в різних куточках світу. Чому саме 17 листопада? Ця дата приурочена в пам'ять трагічних подій 1939 року, коли фашисти заарештували і розстріляли лідерів чеського Союзу студентів під час мирного мітингу. Тоді ж за наказом Гітлера всі чеські виші зачинили до кінця війни. Через три роки в Лондоні відбулася зустріч студентів Європи, які боролися проти нацизму. Її учасники прийняли рішення встановити свято День студента 17 листопада в пам'ять про чеську молодь. А вже після закінчення війни, у 1946 році, Міжнародний союз студентів на Всесвітньому конгресі підтримав ініціативу святкування дня пам'яті загиблих студентів з Праги. З тих пір студенти з понад 100 країн щорічно відзначають Міжнародний день студента 17 листопада. Двадцять років назад до святкування приєдналися і українці - День студента був призначений президентським указом в 1999 році.

Відзначають День студента у всьому світі по-різному. У США проводиться масштабний і веселий студентський карнавал з костюмованим парадом. У Греції студенти влаштовують мітинги і демонстрації, метою яких є захист демократичних прав і свобод. У Данії студенти відзначають свято в колі рідних і друзів - вони збираються в компанії у кого-небудь вдома, жартують, співають пісні під гітару. У Німеччині День студента в кожному університеті можуть святкувати по-різному: як правило, в цей день в вузах скасовують всі заняття і на відкритому повітрі влаштовують дискотеки і вечірки.

Ще один день, який студенти вважають своїм святом - 25 січня. У цей день церква вшановує пам'ять святої мучениці Тетяни, яку вважають покровителькою студентів. Саме в цей день в 1755 році імператриця Єлизавета відкрила в Москві перший університет, тому цей день і став асоціюватися зі студентами. Але сьогодні в Україні відійшли від святкування студентського свята 25 січня - українська молодь, яка навчається в університетах, вважає своїм днем 17 листопада, як у багатьох країнах світу.

Куди піти в Києві на День студента 2019: афіша заходів

Найбільший музичний фестиваль STUDANCE

16 листопада, напередодні Дня студента 2019, на одному з найбільших фестивальних майданчиків Києва пройде щорічний музичний фестиваль STUDANCE. Організатори заходу обіцяють, що в цьому році свято пройде з розмахом - перед гостями виступлять кілька десятків відомих українських артистів і ді-джеїв, музикою якої можна буде насолоджуватися всю ніч безперервно. Вони також підготували для студентів фуд-корти, атракціони, караоке-сцену і яскраві розваги, щоб молодь змогла потонути в музиці і емоціях.

Де: Київ, ВДНГ, Глушкова 1.
Коли: 16 листопада о 21:00
Ціна: від 350 гривень

Фестиваль "Загадкова Японія"

Шанувальникам японської культури цікаво провести час на День студента запрошують на унікальній виставці. 17 листопада, організатори запрошують відвідати експозицію косплей, 3D-арти, VR-ігри, атракціони, виставки та чайні церемонії. Слід зазначити, що фестиваль "Загадкова Японія" в Києві запланований на цілий місяць - він триватиме до початку грудня.

Де: Samskara, Львівська площа, 8А
Коли: 17 листопад о 11:00
Ціна: від 150 грн

Концерт групи "Антитіла"

16 і 17 листопада, в Києві, в Палаці Спорту, пройдуть концерти популярної групи "Антитіла". Шанувальники українських музикантів разом з ними зможуть відсвяткувати не тільки День судента 2019, але 10-річний ювілей групи. Музиканти пообіцяли безліч сюрпризів своїм слухачам.

Де: Київ, Палац Спорту
Коли: 16 і 17 листопада
Ціна: від 300 гривень

Вечірка STUDENT FAMILY

З нагоди Дня студента один з найбільших клубів Києва підготував для молоді цікаву програму - тематичну вечірку за мотивами гри The Sims. Студентів запрошують на свято, де їх об'єднають в одну велику родину Sims.

Де: ATLAS, Київ, вулиця Січових Стрільців, 37-41
Коли:16 листопада о 23:00
Ціна: від 159 гривень

Концерт Івана Дорна

У День Студента Іван Дорн проведе унікальне живе шоу, наповнене мелодіями тріп-хопу, джаз-фанку і хауса, а величезний майданчик М82 дозволить відірватися максимально весело, як і годиться в таке свято.

Де: М82, Київ, вул. Межигірська 82
Коли: 17 листопада о 19:00
Ціна: від 750 гривень

МетроКвест#3: Лабіринт

Хочете незвичайних емоцій на День студента? Відвідайте метроквест - загадковий лабіринт метрополітену дозволить по-новому поглянути на підземне життя столичного метро.

Де: Бессарабська площа
Коли: 17 листопада о 12:00
Ціна: від 200 гривень

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Києві пройде розпродаж на головній барахолці осені Кураж Базар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?