День відкритих дверей в музеях Києва: графік на лютий
Категорія
Культура
Дата публікації

День відкритих дверей в музеях Києва: графік на лютий

День відкритих дверей в музеях Києва: графік на лютий
Джерело:  online.ua

У лютому 2018 року музеї Києва проводять традиційний день відкритих дверей і пропонують киянам і гостям міста понад 40 заходів, в ході яких можна долучитися до культури абсолютно безкоштовно.

Повний графік дня відкритих дверей на лютий в Києві був опублікований на сторінці "Великий Київ" в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: До КіевПрайд2018 залишилося 136 днів

Лютневий "день відкритих дверей" в столичних музеях стартував 1 числа. У перший день місяця свої двері для гостей відкривав музей видатних діячів української культури Лесі Українки, М. Лисенка, П. Саксаганського, М. Старицького. 5 лютого культурні заходи для відвідувачів пройдуть відразу в декількох музеях Києва. Зокрема, безкоштовний вхід буде в наступних музеях:

  • Музей історії Києва;

  • Літературно-меморіальний музей М. Булгакова;

  • Національний музей українського декоративного мистецтва;

  • Національний музей "Меморіал жертв Голодомору".

Музей історії Києва

У вівторок, 6 лютого, день відкритих дверей будуть проходити в музеї Олександра Пушкіна, музеї шістдесятників і музеї Шолом-Алейхема. У середу, 7 лютого, можна безкоштовно відвідати Національний музей "Київська картинна галерея", мистецький центр "Шоколадний будинок", Національно науково-природничий музей і музей імені Ханенко.

Також в лютому дні відкритих дверей будуть проходити в наступних музеях:

  • Музеї-майстерні І. Кавалерідзе (13 лютого)

  • Музеї видатних діячів української культури Лесі Українки, М. Лисенка, П. Саксаганського, М. Старицького (15 лютого)

  • Меморіальний будинок-музей і Національний музей Тараса Шевченка (22 лютого)

  • Історико-меморіальному музею Михайла Грушевського (22 лютого)

  • Музей української діаспори (23 лютого).

 Музей видатних діячів української культури Лесі Українки, М. Лисенка, П. Саксаганського, М. Старицького

У п'ятницю, 23 лютого, день відкритих дверей буде проходити в Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця", в музеї театрального, музичного та кіномистецтва України, а також в музеї партизанської слави.

У неділю, 25 лютого, свої двері для гостей відкриють літературно-меморіальні музеї Павла Тичини, Маскима Рильського і Марії Заньковецької. Також в цей день можна відвідати Національний художній музей України.

26 лютого день відкритих дверей буде проводиться в Національному музеї історії України, в музеї гетьманства і музеї театрального, музичного та коноіскусства України.

Музей театрального, музичного та коноіскусства України

Завершиться лютневий "день відкритих дверей" в Національному музеї літератури України, літературно-меморіальному музеї Тараса Шевченка та Національному заповіднику "Софія Київська". Там заходи пройдуть 28 лютого.

Слід додати, що дні відкритих дверей в Києві проводяться на різних умовах - в деяких музеях безкоштовний вхід надається тільки певним категоріям громадян, наприклад, пенсіонерам, студентам або учням.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що популярний український гурт DETACH вперше дасть концерт із симфонічним оркестром.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?