День вишиванки: Кабмін видав карту орнаментів України, а Парубій розповів про гордість
Категорія
Україна
Дата публікації

День вишиванки: Кабмін видав карту орнаментів України, а Парубій розповів про гордість

День вишиванки: Кабмін видав карту орнаментів України, а Парубій розповів про гордість
Джерело:  online.ua

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій

назвав вишиванку національною гордістю України і свідченням української національної ідентичності, а Кабінет міністрів видав карту України з орнаментом.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

112 Україна

.


"Сьогодні сучасні борці за незалежність України одягають вишиванку під камуфляж, під бронежилет на східному фронті, як і їх попередники сто років тому. Вишиванка - символ непорушності українського народу. Вишивка - це той символ, який показує, що український народ єдиний у різноманітті", - сказав спікер.


Також Парубій назвав те, що сьогодні народні депутати прийшли в Раду у вишиванках, "даниною поваги до українського національного символу і нашої національної традиції".


Кабінет міністрів України до Дня вишиванки видав українську карту, де показано, який малюнок до якого регіону належить.


"Сьогодні Всесвітній день вишиванки. Згадаймо, якому регіону України притаманний окремий візерунок на вишиванці", - написали в їх мікроблозі в Twitter.



Нагадаємо, в Україні сьогодні, 19 травня, відзначають День вишиванки. Громадяни, які шанують традиції створення і носіння національного одягу, виходять на вулиці в вишитих сорочках. Винятком сьогодні не стали і багато народних депутатів.


Також повідомлялося, що

в рамках декомунізації Верховна Рада України перейменувала місто Дніпропетровськ на Дніпро

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?