Денис Шмигаль терміново звернувся до усіх українців - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Денис Шмигаль терміново звернувся до усіх українців - що сталося

Денис Шмигаль терміново звернувся до усіх українців - що сталося
Джерело:  online.ua

5 червня очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль повідомив українським громадянам важливу новину. За його словами, якщо тенденція з погіршення епідеміологічної ситуації триватиме, то графік виходу з карантину можуть змінити. Глава уряду звернув увагу на те, що в нашій країні вже третій день поспіль зростає кількість підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Дана заява прозвучала в ході щоденної наради щодо протидії поширенню коронавірусу в Офісі президента України, передає ONLINE.UA з посиленням на сайт ОПУ.

"Якщо така тенденція зберігатиметься й надалі, то пом’якшення карантину може призвести до погіршення епідеміологічної ситуації в країні. Уряд усе ще йде за обраним планом пом’якшення обмежувальних заходів, однак за умови серйозного погіршення епідеміологічної ситуації графік може бути змінений", - заявив Денис Шмигаль.

Варто звернути увагу на те, що в штабі Операції об’єднаних сил офіційно заявили, що з 10 червня готуються до відкриття контрольних пунктів в’їзду/виїзду на лінії розмежування.

Що важливо розуміти, станом на 5 червня в Україні "показник захворюваності сягнув 62 на 100 тис. населення. До прикладу, станом на 3 червня показник захворюваності на COVID-19 склав 59,3 на 100 тис. населення. Показник летальності — 3%. Загалом, уже зафіксовано 25 964 випадки зараження. Повідомляється про 553 нових випадки. Окрім того, вказано, що 762 особи померли через ускладнення, викликаних коронавірусною хворобою. Вже 11 372 українці змогли перемогти COVID-19.

Варто зазначити, що пропосилення карантину раніше вже попереджав очільник МОЗ Максим Степанов - за його словами, якщо ситуація в Україні буде погіршуватися - його команда буде змушена відреагувати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 3 червня  КМУ екстрено зібрався для детального обговорення  посилення карантину. В результаті уряд дійшов висновку, що рішення про посилення ухвалюватимуть комісії на місцях в регіонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?