Денісова поставила умову Москальковій щодо відвідин політв'язнів
Категорія
Україна
Дата публікації

Денісова поставила умову Москальковій щодо відвідин політв'язнів

Денісова поставила умову Москальковій щодо відвідин політв'язнів
Джерело:  online.ua

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що доступ української та російської омбудсменок до в’язнів повинен відбуватися синхронно і на принципах взаємності.

Про це вона розповіла в ефірі телеканалу "112 Україна", передає ONLINE.UA.

Денісова наголосила, що Київ виконав усі домовленості і зняв заборону на в'їзд омбудсменки РФ Тетяни Москалькової в Україну.

"Але все інше потребує синхронності і взаємності у діях. Якщо я не можу потрапити до наших політв’язнів, то і пані Москалькова не може потрапити до їхніх громадян, які знаходяться в Україні", – сказала вона.

Денісова також зазначила, що сьогодні не прибуде до України для зустрічі з Тетяною Москальковою, оскільки перебуває зараз на території Росії, аби зустрітися з Романом Сущенком. Вона додала, що всі терміни щодо його відвідування було анульовано напередодні.

"У них було тільки чотири доби для того, щоб розглянути наше звернення. Але вчора вони нас не повідомили. Вже наше посольство зробило ноту до МЗС РФ і з заявою звернулося до голови Московського міського суду, і зараз ми хочемо вручити це особисто. Я спілкуюсь кожного дня, кожної години з пані Москальковою, але, на жаль, вона не вирішує питання щодо допуску мене до наших політв’язнів",- сказала Денісова.

Вона наголосила, що попри домовленості президентів двох країн РФ влаштовує перешкоди для відвідування нею українських політв’язнів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше уповноважену Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову не пустили до ув’язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?