Депортований до РФ підліток з Маріуполя намагався повернутися в Україну. Його затримали на кордоні з Білоруссю
Категорія
Україна
Дата публікації

Депортований до РФ підліток з Маріуполя намагався повернутися в Україну. Його затримали на кордоні з Білоруссю

Депортований до РФ підліток з Маріуполя намагався повернутися в Україну. Його затримали на кордоні з Білоруссю
Джерело:  online.ua

Розшукувана Міжнародним кримінальним судом уповноважена з прав дитини у РФ Марія Львова-Бєлова розповіла, що підлітка, вивезеного з Маріуполя до Росії і переданого там під опіку, зупинили російські силовики на кордоні Білорусі при спробі повернутися до України.

Джерело: російське BBC

РФ зупинила українського підлітка на кордоні з Білоруссю

Бєлова розповіла, що підлітка звуть Богдан Єрмохін.

Питання про нього на пресконференції Белової поставив кореспондент пропагандистського телеканалу "Росія". Він також згадав, що зараз його колеги знімають для підлітка репортаж.

За словами кореспондента "Росії", Богдана "за допомогою маніпуляцій та погроз намагалися виманити назад на територію України".

Так, обманним шляхом хлопця було вивезено, ми його зловили на кордоні з Білорусією. В останній момент встигли з силовими структурами його на кордоні зупинити, - підтвердила Львова-Бєлова.

За словами уповноваженої, Єрмохіну надавали допомогу кілька людей, яких вона назвала "агентами" - у тому числі йому організували машину з водієм та дали грошей.

BBC повідомляє, що на момент початку повномасштабного вторгнення Богдан Єрмохін був сиротою і його законним представником був директор маріупольського коледжу, де навчався юнак.

Після початку війни він опинився серед 31 дитини, "знайдених у підвалах Маріуполя" (за словами Марії Львової-Бєлової), і був спочатку депортований до Донецька, а пізніше в Підмосков'я, де юнака передали "під опіку" до прийомної родини.

У тій же групі неповнолітніх був і Пилип Головня, якого взяла "під опіку" сама Львова-Бєлова.

Де зараз Єрмохін і що з ним відбувається, невідомо. У свої акаунти в соцмережах Єрмохін востаннє заходив рано-вранці 23 березня.

Фото - t.me/dmytro_lubinetzs

Реакція України на викрадення українського підлітка

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець зазначив, що ця історія — чергове публічне зізнання у скоєних воєнних злочинах, викраденні українських дітей.

Лубінець повідомив, що Єрмохіну 17 років, в Україні він має сестру.

Впевнений, що за це неодмінно буде справедливе покарання! Ми працюємо для цього, та з приводу вищезазначеного факту й подібних випадків, будемо звертатися до компетентних органів!

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?