Депутат запропонував провести інавгурацію Зеленського в незвичному місці
Категорія
Політика
Дата публікації

Депутат запропонував провести інавгурацію Зеленського в незвичному місці

Депутат запропонував провести інавгурацію Зеленського в незвичному місці
Джерело:  24 канал

Народний депутат від БПП Сергій Каплін зареєстрував проект постанови, в якому пропонується розділити процедуру інавгурації нового президента на два етапи. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «24 канал», перший етап має відбутися 19 травня у сесійній залі Верховної Ради, другий – 3 червня на НСК «Олімпійський».

Свою ідею Каплін аргументує тим, що стадіон максимально «забезпечить участь громадськості та представників іноземних держав». Крім цього, політик пропонує Володимиру Зеленському щорічно звітувати на «Олімпійському» перед народом України.

На цей час проект постанови Капліна є п’ятим зареєстрованим документом, в якому пропонується призначити інавгурацію нового президента на 19 або 20 травня. Раніше з такими пропозиціями виступили депутати Сергій Міщенко, Віктор Балога, Віталій Купрій та Олександр Сугоняко.

Як вже повідомляв наш сайт, від обрання дати інавгурації Володимира Зеленського залежить, чи зможе він у законний термін видати указ про розпуск парламенту. Якщо церемонія прийняття присяги пройде до 27 травня, цей указ, скоріше за все, вступить в силу. У випадку, якщо президент вирішить достроково припинити повноваження Ради після 27 травня (що також не виключено), то долю цього указу, скоріше за все, буде визначати Конституційний суд.

Пропозиція Капліна передбачає, що Володимир Зеленський набуде офіційних повноважень 19 травня, а другий етап інавгурації стане публічним заходом. Таким чином, цей проект постанови вписується в бажання команди Зеленського якомога швидше зайняти кабінет Петра Порошенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?