Депутат заявив, що люди для коаліції в Раді вже зібрані
Категорія
Україна
Дата публікації

Депутат заявив, що люди для коаліції в Раді вже зібрані

Депутат заявив, що люди для коаліції в Раді вже зібрані
Джерело:  Укрінформ

У парламентської коаліції, якій пророкували формування в складі всього двох фракцій, "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту",

на базі БПП і "Народного фронту" вже є близько 230 народних депутатів.


Про це заявив нардеп України Олександр Бригинець, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Укрінформ

.


"Сьогодні мова йде про близько 230 осіб, куди входять також Гройсман і Парубій, які не можуть підписати коаліційну угоду тому, що є спікером і віце-спікером і не можуть входити до фракції", - зазначив нардеп.


На думку Олександра Бригинця, коаліційна угода повинна бути підписана до 12-14 квітня.


"Мій прогноз такий: коаліція почне формуватися як коаліція двох політичних сил (БПП і" Народний фронт "), а потім до неї приєднається точно третя політична сила. Я особисто вважаю, що найкращим варіантом було б створення коаліції з "Самопоміччю"", - заявив він.


Також він зазначив, що економічна і соціальна програма "Самопомічі" найбільш близька до пропагованої БПП і "Народним фронтом", а заяви лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко найбільш близькі до Комуністичної партії, і фракція намагається зайняти нішу лівих політичних сил.


Відносно "Опозиційного блоку" і "Відродження" нардеп зазначив, що депутати фракції можуть голосувати з соціальних і економічних питань, які зачіпають їх інтереси, але голосування з політичних питань і питань розвитку армії не є можливими.


Як приклад Олександр Бригинець навів те, що обидві фракції не брали участі в голосуванні за святкування 5 липня Дня визволення Краматорська і Слов'янська на державному рівні.


"Вони не вважають це святом і не проголосували за відзначення визволення міст", - сказав Бригинець.


Також "Опозиційний блок" і "Відродження" не голосували за поліпшення ситуації в армії і звернення до президента Росії Володимира Путіна з вимогою не забороняти Меджліс в Криму.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,

Юлія Тимошенко заявила про те, що фракція "Батьківщина" переходить в парламентську опозицію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?