Депутати місцевих рад вимагають відставки міністра культури
Категорія
Політика
Дата публікації

Депутати місцевих рад вимагають відставки міністра культури

Депутати місцевих рад вимагають відставки міністра культури

Депутати ряду місцевих рад України, зокрема, що представляють Опозиційний блок, зажадали відставки міністра культури України Євгена Нищука в зв'язку зі словами про "генетику", висловлені ним у програмі "Свобода слова" на каналі ICTV 22 листопада.


Про це повідомляє прес-служба  Оппоблока.


Згідно з повідомленням, представники партії на сесіях міських та обласних рад ряду регіонів України (зокрема, це Дніпропетровська облраду, Дніпровська і Криворізька міськради, Запорізька міськрада, Херсонська міськрада) зробили відповідні заяви і закликали поради звернутися до Володимира Гройсмана з вимогою відставки Нищука.


У заявах депутатів від Опозиційного блоку, зокрема, прозвучало, що партія усіма силами буде захищати права громадян України.


"Замість того, щоб займатися важкою роботою по виведенню України з кризи, об'єднанню країни, боротьбі з серйозними громадськими недугами, влада сама перетворилася в важкий громадський недуг на тілі України, в головну проблему і джерело кризових ситуацій в країні", - йдеться в заяві.


У Оппоблоці відзначили, що мають намір піднімати питання про відставку міністра культури у Верховній Раді і на всіх найближчих сесіях місцевих рад по всій Україні.


Нагадаємо, в заяві на офіційному партійному сайті Опозиційного блоку повідомлялося, що виступ міністра культури Нищука - це "пряма образа мільйонів громадян України".


Також повідомлялося, що "Опозиційний блок заявляє рішучий протест проти практики пресингу за етнічною, культурною, мовною та релігійною ознаками".


Крім того, ряд обласних організацій Опозиційного блоку ініціювали збір підписів громадян за відставку Нищука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?