Депутати пропонують присвоїти Арені Львів ім'я Степана Бандери
Категорія
Україна
Дата публікації

Депутати пропонують присвоїти Арені Львів ім'я Степана Бандери

Депутати пропонують присвоїти Арені Львів ім'я Степана Бандери
Джерело:  online.ua

16 березня офіційно стало відомо, що депутати Львівської обласної ради підтримали звернення до українського уряду та Міністерства молоді та спорту щодо присвоєння Арені Львів імені Степана Бандери. За це рішення під час чергової сесії проголосували 68 народних обранців Львівської облради, ще 7 не голосували. Фракція політичної партії "Європейська Солідарність" у Львівській обласній раді пізніше підтвердила, що це вона ініціювала звернення, передає ONLINE.UA з посиланням на допис політсили у Фейсбук.

Варто звернути увагу на те, що остаточне рішення повинен ухвалити Кабінет міністрів, оскільки стадіон, який приймав три матчі Євро-2012 та низку інших важливих міжнародних поєдинків, перебуває у державній власності.

"Депутати Львівської обласної ради від фракції “Європейська Солідарність” ініціюють звернулись до Кабінету міністрів України та Міністерства молоді та спорту України щодо присвоєння стадіону “Арена Львів” імені Степана Бандери. Звернення зачитала Соломія Риботицька. Про це повідомила депутат облради фракції “ЄС” Ольга Березюк. За її словами, звернення до Кабінету міністрів підтримали 68 депутатів", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, Львівська обласна рада чимало разів закликала передати арену у власність територіальної громади, однак поки безуспішно.

Не можна також не згадати про те, у березні в Тернополі місцеві депутати присвоїли місцевому стадіону ім'я головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Цей крок спровокував жорстку реакцію Польщі, а також Ізраїлю. Як відомо, польське місто Замостя навіть призупинило відносини з Тернополем і відмовилося від спільного проєкту з містом.

"Інститут національної пам'яті Польщі висловив протест проти присвоєння стадіону у Тернополі імені Романа Шухевича. Рішення також засудив посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон", - повідомляли українські медіа.

В МЗС України, реагуючи на останні події, заявили, що дипломати повинні працювати над зміцненням дружби та взаємної поваги між українським та ізраїльським народами, а не навпаки.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше МЗС пояснило, про що свідчить істерична реакція Кремля на Кримську платформу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?