Депутати уже вигадали новий спосіб усунення суддів КСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Депутати уже вигадали новий спосіб усунення суддів КСУ

Депутати уже вигадали новий спосіб усунення суддів КСУ
Джерело:  online.ua

Українська влада продовжує активно шукати способи усунення суддів Конституційного суду України після їхнього скандального рішення щодо скасування е-декларацій. Народні обранці вирішили продовжити боротися із несправедливістю законними шляхами. Так, 3 листопада стало відомо, майже 150 депутатів почали вимагати у 11 суддів Конституційного суду добровільно піти у відставку після підтримки рішення про неконституційність деяких норм щодо електронного декларування. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву різних політичних фракцій і груп, яка була зачитана з трибуни українського парламенту.

"Народні депутати України, які підписали цю заяву… закликають суддів Конституційного Суду України, які підтримали рішення Конституційного Суду України №13-р/2020 від 27 листопада 2020 року, скласти з себе повноваження судді Конституційного Суду України за власним бажанням або ж подати у відставку невідкладно!", – йдеться в офіційній заяві народних обранців.

Варто звернути увагу на те, що депутати невідкладно звернулися до таких суддів КСУ:

- Тупицького Олександра Миколайовича,

- Городовенка Віктора Валентиновича,

- Завгородньої Ірини Миколаївни,

- Касмініна Олександра Володимировича,

- Кривенка Віктора Васильовича,

- Литвинова Олександра Миколайовича,

- Мойсика Володимира Романовича,

- Саса Сергія Володимировича,

- Сліденка Ігоря Дмитровича,

- Філюка Петра Тодосьовича,

- Юровської Галини Валентинівни.

Що важливо розуміти, нещодавно заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук розповіла, що під заявою Верховної Ради до суддів Конституційного суду є "вже більше 150 підписів" і вона плекає надію, що буде й 226 голосів, й "конституційна більшість". За її словами, підписали заяву і нардепи "Слуги народу", і нардепи з фракцій "Голосу", "Європейської солідарності", групи "Довіра". Однак анонімні джерела стверджують, що "слуги народу" не хочуть голосувати за законопроєкт президента Володимира Зеленського про розпуск КС, тому збирають підписи у всіх фракціях за таку заяву.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше влада ЄС озвучила невідкладну вимогу Верховній Раді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?