Депутати висунули Зеленському нову жорстку вимогу після гучного скандалу
Категорія
Україна
Дата публікації

Депутати висунули Зеленському нову жорстку вимогу після гучного скандалу

Депутати висунули Зеленському нову жорстку вимогу після гучного скандалу
Джерело:  online.ua

29 вересня народна обраниця від фракції "Голос" Соломія Бобровська офіційно повідомила, що вже підготувала депутатський запит до українського лідера Володимира Зеленського з вимогою відкликати першого заступника очільника української делегації Тристоронньої контактної групи Вітольда Фокіна. Політикиня звернула увагу на те, що останні скандальні заяви Фокіна про проведення виборів на окупованих територіях, про особливий статус Донбасу та про припинення війни на сході "не тільки паплюжать наш авторитет на міжнародній арені, але й демонструють Путіну "зелене" світло для реалізації його кривавих планів на наших територіях". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис Бобровської у Facebook.

"Обіцяла депутатський запит щодо відкликання Фокіна В.П. з української делегації ТКГ. Окрім ОПЗЖ, ВСІ представники депутатських груп та фракцій поставили свої підписи. Сьогодні п.Фокін має прийти ще й на комітет з питань державного будівництва. Співчуваю йому, всі на високих настроях готують свої питання", - йдеться в повідомленні народної обраниці.

Політикиня плекає надію, що "більшість народних депутатів про війну ще не забули" і підтримають її запит до Зеленського.

Що важливо розуміти, 18 серпня український лідер Володимир Зеленський увів до складу делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі прем'єр-міністра України в 1990-1992 роках Вітольда Фокіна. Після цього політик неочікувано заявив, що без оголошення "загальної амністії" буде дуже важко розраховувати на встановлення повноцінного миру на Донбасі, проте це не означає прощення для тих, хто вбивав і здійснював насильство. Окрім того, він запевняв, що на непідконтрольній території Донбасу можна сформувати міжнародний тимчасовий уряд ООН для проведення там місцевих виборів. Заяви Фокіна щодо амністії і особливого статусу неодноразово критикували багато українських політиків та навіть члени команди Зеленського.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада ЄС висунула новий ультиматум  Володимиру Путіні після зустрічі із Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?