Держдеп США заявив про агресивні антикорупційні заходи в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп США заявив про агресивні антикорупційні заходи в Україні

Держдеп США
Держдеп США, Ентоні Блінкен

Як повідомляє Державний департамент США, офіційний Вашингтон помітив, що протягом останніх декількох тижнів українська влада вживає агресивних заходів для боротьби з корупцією. США закликають Київ не зупинятися та продовжувати це робити.

Держдеп США похвалив Україну за агресивну боротьбу з корупцією

За словами спікера Держдепа Метью Міллера, питання корупції американська влада обговорювала з українським лідером Володимиром Зеленським під час візиту Держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва.

Що також важливо розуміти, на антикорупційних заходах в Україні активно наполягають члени Конгресу США, а також Євросоюз.

Це зображують як щось, що Україна має зробити, щоб заручитися підтримкою західних союзників і зрештою реалізувати свої європейські прагнення, стати членом ЄС, і це, безперечно, правда, - заявив Міллер.

На його переконання, це вкрай важливо для самої України, для її здатності будувати стійку економіку.

Вони будуть сусідами з Росією завжди. Їм потрібна економіка, яка може підтримувати апарат безпеки, щоб стримувати російську агресію в майбутньому. І вони не зможуть цього зробити, якщо корупція буде широко розповсюджена в різних секторах економіки, - пояснив речник Держдепу.

США вимагають в України провести необхідні реформи

Як уже згадувалося раніше, минулого місяця заступник радника Білого дому з національної безпеки з питань міжнародної економіки Майк Пайл відправив на адресу Координаційної платформи донорів лист із переліком реформ, які повинна зробити Україна для продовження надання їй допомоги.

Варто звернути увагу на те, що ще в січні 2023 року розпочала роботу Міжвідомча донорська координаційна платформа для підтримки процесу відновлення та реконструкції України у рамках так званого "фінансового Рамштайну".

Перше засідання Координаційної платформи донорів відбулося в режимі відеоконференції. На ньому були присутні високопосадовці з України, ЄС, країн G7, а також фінансових установ, таких як ЄІБ, ЄБРР, МВФ та Світовий банк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?