Держава виплачуватиме кожному переселенцю щомісячну грошову допомогу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Держава виплачуватиме кожному переселенцю щомісячну грошову допомогу

Держава виплачуватиме кожному переселенцю щомісячну грошову допомогу
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що держава виплачуватиме кожному переселенцю в Україні мінімальну щомісячну грошову допомогу у сумі 2 тис. грн, а також 3 тис. на кожну переміщену дитину.

Джерело: звернення  Шмигаля

Переселенці отримають від держави 2 тис грн

Держава виплатить кожному переселенцю в Україні мінімальну щомісячну грошову допомогу у сумі 2 тис. грн, - сказав Шмигаль у своєму зверненні.

Прем'єр зазначив, що ці кошти буде виплачено через "Дію" на банківську картку.

Крім того, виплачуватимуть 3 тис грн на кожну дитину, яка через війну була змушена переїхати в безпечніше місце.

Цю допомогу отримають люди, які перемістилися з тимчасово окупованої території Криму, а також із територій активних бойових дій, визначених у переліку, затвердженому раніше, та отримали довідку про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб.

У Мінсоцполітики повідомили, що виплата допомоги здійснюватиметься через Ощадбанк на банківський рахунок, який одержувач зазначив у заяві про допомогу.

Допомога надається щомісячно з місяця звернення на весь період введення воєнного стану плюс однин місяць після його припинення чи скасування. Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану, - заявляють у відомстві.

Зазначається, що після необхідних доопрацювань подати заяву можна буде через портал "Дія".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?