Держава втрутиться: у Зеленського зробили попередження українським батькам
Категорія
Україна
Дата публікації

Держава втрутиться: у Зеленського зробили попередження українським батькам

Держава втрутиться: у Зеленського зробили попередження українським батькам
Джерело:  online.ua

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба зробив попередження усім українським батькам. За його словами, вони не можуть називати дитину іменами, які надалі можуть призвести до цькування. Батьки повинні пам'ятати про власну відповідальність, зокрема й у виборі імені.

Про це дитячий омбудсмен повідомив в своїх соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

Кулеба підкреслив, що батьки можуть назвати дитину так, як захочуть – в українському законодавстві немає на це обмежень. Проте він наполіг, що це має відбуватися в межах здорового глузду.

"Якщо батьки хочуть вибрати для дитини образливе, зневажливе ім'я, держава має втрутитися", – повідомив Кулеба.

Представник Зеленського запевняє, що проти, щоб ім'я дитини було забаганкою батьків "виділитися". Сама дитина, коли виросте має право змінити своє ім'я.

Нагадаємо, що особа, яка досягла 16 років, має право на власний розсуд змінити своє ім'я, прізвище та по батькові. А з 14 років – за згодою батьків.

"Якщо ж один із батьків помер, його визнали недієздатним, позбавили батьківських прав, то згоду надає інший. Також її може надати опікун. Якщо хтось із батьків заперечує, то суперечку між ним і дитиною може вирішувати орган опіки та піклування або суд", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, український уряд вирішив передати дітям 23 тонни іграшок, які не були розмитнені в Чорноморському порту — саме про це напередодні просив Володимр Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?