Держдеп США неочікувано заявив, що готовий передати владу Трампу
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп США неочікувано заявив, що готовий передати владу Трампу

Держдеп США неочікувано заявив, що готовий передати владу Трампу
Джерело:  online.ua

Очільник Державного департаменту США Майк Помпео 10 листопада виступив з гучною та доволі неочікуваною заявою. Американський дипломат офіційно повідомив представникам медіа про готовність до "м’якої передачі влади другій адміністрації чинного очільника Білого дому Дональда Трампа". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

"Світ має бути повністю впевнений у тому, що перехідний період до 20 січня (20 січня має відбутись інавгурація 46-го президента США — ред.) буде успішним. Ми готові, світ спостерігає за тим, що тут відбувається. Ми збираємося підрахувати всі голоси", — наголосив американський дипломат.

Не можна не згадати про те, що нещодавно анонімні джерела з оточення Дональда Трампа повідомили про те, що чинний очільник Білого дому має намір продовжити тривалу боротьбу, яка б дозволила скасувати результати волевиявлення. Що цікаво, соратники та радники американського ілдера анонімно визнають, що шанси останнього виграти позови щодо оскарження результатів виборів просто мізерні.

"Він має дозволити продовжити підрахунок голосів, подати будь-які претензії, а потім, якщо нічого не зміниться, він має поступитись", – заявило анонімне джерело.

Згідно з останніми даними, республіканці роблять все можливе, щоб зібрати не менше 60 млн на судові справи щодо результатів виборів. Однак, на думку експертів, шанси вплинути на результат виборів за рахунок цих позовів майже немає.

Однак новообраний президент США Джо Байден теж не поспішає здаватися. Він нещодавно попередив Трампа, що ніщо не зупинить його прихід до влади. За словами демократа, його команда прогресує у формуванні нової адміністрації, яка почне роботу в День інавгурації 20 січня 2021 року, попри відчайдушні спроби суперника відвоювати Білий дім.

"Ми збираємося йти, рухатися вперед, послідовно, збираючи нашу адміністрацію, Білий дім, і оцінюючи, кого ми збираємося обрати на посади в уряді. Ніщо не зупинить це", – наголосив Джо Байден.

Окрім того, демократ назвав ганебним що те, що чинний очільник Білого дому не погодився прийняти результат виборів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Джо Байден екстрено подзвонив Макрону та Джонсону через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?