Держдеп США призупиняє роботу консульства у Києві й наказує дипломатам покинути Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Держдеп США призупиняє роботу консульства у Києві й наказує дипломатам покинути Україну

Держдеп США призупиняє роботу консульства у Києві й наказує дипломатам покинути Україну
Джерело:  online.ua

Державний департамент з 13 лютого призупиняє консульські послуги в Посольстві США в Києві. Ба більше, наголошується, що американським дипломатам, які не обіймають критично важливі посади, наказали негайно покинути українську столицю.

Джерело: U.S. Department of State

Держдеп США наказав дипломатам виїхати з України

Згідно з останніми даними, посольство збереже незначну консульську присутність у Львові для врегулювання надзвичайних ситуацій. Однак відомо, що паспортні, візові чи класичні консульські послуги наразі не надаватимуть. Якщо виникне така потреба, то охочі можуть звернутися до посольств США в інших країнах.

Держдепартамент призупиняє консульські послуги в посольстві США в Києві. Посольство підтримуватиме невелику консульську присутність у Львові, – йдеться в повідомленні американського дипломатичного відомства.

Не можна не звернути увагу на те, що 12 лютого американських громадян вкотре закликали виїхати з України. Державний департамент США вкотре вказав на те, що не зможе евакуювати людей у випадку нападу Росії.

Попри завбачливе скорочення нашого дипломатичного персоналу, наша основна команда залишиться в Україні з нашими численними українськими колегами, відданими справі, а Державний департамент, USAID та інший персонал США по всьому світу продовжуватиме брати участь у невпинних дипломатичних зусиллях та надавати допомогу для підтримки України та розв’язання кризи, яку Росія спричинила своїм військовим нарощуванням. Ці зусилля триватимуть безперервно, як і наша відданість – разом із нашими союзниками та партнерами – суверенній, демократичній та процвітаючій Україні як частині цілісного, вільного та мирного європейського майбутнього, - заявили в посольстві США в Україні.

Нещодавно Білий дім дав своїм громадянам 48 годин, аби залишити територію України. Людям рекомендують скористатися комерційними рейсами.

Читайте також:

  • Посольства ще декількох країн закликали громадян негайно виїхати з України

  • Три країни порадили своїм громадянам негайно покинути Україну

  • МЗС відреагувало на натяки Лаврова про евакуацію дипломатів РФ з України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?