Держдеп США відреагував на страти в Саудівській Аравії
Категорія
Світ
Дата публікації

Держдеп США відреагував на страти в Саудівській Аравії

Держдеп США
Держдеп США відреагував на страти в Саудівській Аравії

У США закликали владу Саудівської Аравії до поваги прав людини, зокрема, на справедливий судовий розгляд. Про це йдеться в заяві речника Державного департаменту США Джона Кірбі, оприлюдненій прес-службою відомства.
"Ми вже висловлювали нашу стурбованість судовим процесом в Саудівській Аравії і неодноразово доносили це занепокоєння до вищих рівнів уряду країни", - йдеться в заяві.
Також Вашингтон закликав не ігнорувати позицію громадських лідерів. "Сполучені Штати також закликають уряд Саудівської Аравії дозволити мирне вираження опозиційної позиції і співпрацювати з лідерами всіх громад, щоб розрядити напруженість, викликану стратами", - зазначають у Держдепартаменті.
США звернулися до лідерів усіх країн регіону з тим, щоб вони подвоїли свої зусилля для деескалації ситуації.
Масова страта в Саудівській Аравії викликала протести в Ірані, Іраку, Бахрейні, Пакистані і засудження на Заході. Екс-прем'єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі заявив, що страта аль-Німра стане кінцем саудівської королівської династії, до розправи над королівською родиною закликають і демонстранти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?