Держдума РФ підтримала звернення до Путіна про визнання "ЛДНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдума РФ підтримала звернення до Путіна про визнання "ЛДНР"

Держдума РФ підтримала звернення до Путіна про визнання "ЛДНР"
Джерело:  online.ua

Російські депутати підтримали звернення до президента Росії Володимира Путіна з проханням визнати тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях. Цей законопроєкт зібрав 351 голос.

Джерело: сайт Держдуми РФ

Держдума звернулася до Путіна з проханням визнати "ЛДНР"

Голова Держдуми В'ячеслав Володін повідомив, що депутати підтримали відповідний законопроєкт.

На пленарному засіданні депутатами прийнято рішення направити Президенту звернення розглянути питання про визнання "Донецької Народної Республіки" та "Луганської Народної Республіки" як самостійні, суверенні та незалежні держави, - написав Володін.

Також він зазначив, що мешканці тимчасово окупованих територій потребують допомоги та підтримки від РФ, оскільки Україна не виконує Мінські домовленості.

У зв'язку з цим депутати вважають, що визнання "ДНР" та "ЛНР" створить підстави для забезпечення гарантій безпеки та захисту жителів республік від зовнішніх загроз, а також для зміцнення міжнародного миру та регіональної стабільності відповідно до цілей та принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй та започаткує процес міжнародного визнання обох держав, - вважає Володін.

Якщо цей законопроєкт підпише Путін, це буде означати, що РФ визнає незалежність тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Зазначається, що це звернення буде негайно направлено до Путіна.

У Держдумі було зареєстровано два законопроєкти про визнання тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях. Депутати проголосували за проєкт, який запропонувала КПРФ, 351 голосами, а той, що був запропонований "Єдиною Росією", отримав менше голосів "за" - 310.

Фото — duma.gov.ru

Позиція України щодо визнання "ЛДНР"

Нагадаємо, що очільник МЗС України Дмитро Кулеба 15 лютого заявив, що подібне рішення буде означати вихід Росії з Мінських домовленостей, про це також знають міжнародні партнери України.

Хочу ще раз нагадати незмінну позицію України: у разі прийняття рішення про визнання "ЛДНР", Росія де-факто і де-юре вийде з мінських домовленостей, - сказав він

Водночас ВРУ звернулася до міжнародної спільноти та низки організацій з закликом не визнавати незалежності самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?