Дешеві квитки і більше рейсів — Кабмін анонсував підписання довгоочікуваної угоди з ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Дешеві квитки і більше рейсів — Кабмін анонсував підписання довгоочікуваної угоди з ЄС

Дешеві квитки і більше рейсів — Кабмін анонсував підписання довгоочікуваної угоди з ЄС
Джерело:  online.ua

Вже 11 лютого на засіданні Ради асоціації України і ЄС офіційний Київ і Брюссель можуть підписати Угоду про відкрите небо. Про це повідомила міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, зазначивши, що всі процедури для підписання довгоочікуваного договору на момент засідання будуть завершені. Однак чиновниця визнала, що остаточне рішення в цьому питанні залежить від Європейської комісії. Стефанишина також пояснила, що значить Угода про відкрите небо з ЄС для України і які переваги отримають громадяни нашої країни, передає ONLINE.UA з посиланням на Євроінтеграційний портал.

"Угода про Спільний авіапростір з ЄС - це вільна конкуренція, створення нового ринку, збільшення доступу на п'ятисотмільйонного ринку авіаперевезень ЄС, дешевше квитки і більше рейсів. Авіаперевезення стануть доступним видом транспорту. А, враховуючи, що у нас є безвіз, це дозволить збільшити контакти між людьми і перельоти між ЄС і Україною ", - пояснила українцям Стефанишина.

Однак чиновниця попередила, що ця Угода не тільки про переваги, але і про зобов'язання, які має буде взяти на себе Україна в рамках нового договору з ЄС. Йдеться про правила безпеки польотів та захисту прав споживачів, для забезпечення чого офіційному Києву доведеться переглянути чинне законодавство.

Як відомо, Київ і Брюссель працюють над підписанням Угоди про відкрите небо вже кілька років. Навесні минулого року переговори з цього питання тимчасово заморозили. У жовтні після саміту ЄС-Україна президент Володимир Зеленський констатував конкретну позицію Заходу щодо України. Він запевнив, що найближчим часом Україна отримає "промисловий безвіз", який дасть ще більше можливостей для українського експорту, а також Україна отримає "відкрите небо" - це угода дасть мільйони можливостей для більш легких подорожей і ділових контактів українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке спочатку мало відбутися в грудні 2020 року, відбудеться 11 лютого в 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?