Десятикілометрові черги: на кордоні України і Польщі виник серйозний колапс
Категорія
Україна
Дата публікації

Десятикілометрові черги: на кордоні України і Польщі виник серйозний колапс

Десятикілометрові черги: на кордоні України і Польщі виник серйозний колапс
Джерело:  ТСН

На кордоні Польщі та України виник серйозний колапс - там утворилися десятикілометрові затори, через які українці стоять по кілька діб в чергах. У державній митній службі відреагували на виниклий колапс - там пообіцяли вплинути на ситуацію, але визнали, що без відкриття нових пунктів пропуску зменшити черги не вдасться. Про ситуацію на українсько-польському кордоні повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

Відомо, що сьогодні, 22 грудня, в пункті пропуску "Смільниці" черга не рухається вже протягом 5 годин. Деякі ж чекають свою можливість виїхати в Польщу вже майже дві доби. Ще гірша ситуація на кордоні в пункті пропуску "Шегині", де автомобільна пробка досягає десяти кілометрів - там люди по три доби стоять у чергах.

Глава української митниці Максим Нефедов прокоментував складну ситуацію на українсько-польському кордоні. Він підтвердив, що там спостерігаються великі проблеми, ніж на угорських і румунських пунктах пропуску. Нефедов, зокрема, в виниклих чергах звинуватив польську митницю, працівники якої працюють повільно.

"Не хочемо перекладати відповідальність на польських колег, але так склалося, що робота на кордонах з Румунією чи Угорщиною йде трохи швидше. Ми не можемо пропустити більше автомобілів, ніж це робить польська сторона. Ось, наприклад, щойно дзвонив на пункт в Смільниці, там українська сторона має вільні кабінки, тобто пропускати людей можна, проте польські митники працюють повільніше", - відреагував на проблему Нефедов.

При цьому керівник української митниці зазначив, що прискоренням роботи проблему не вирішити. За словами Нефедова, вже в наступному році проблема з кілометровими чергами на на українсько-польському кордоні буде вирішена. Цьому посприяють введення спільного контролю на кордоні, відкриття нових пунктів пропуску та введення електронних черг.

Нагадаємо, в грудні 2019 року в Україні розпочала роботу нова митниця. У новій самостійній службі з митного контролю попередили українців, що в перші кілька днів роботи можливі проблеми і складнощі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 1 березня 2020 року в Україні введуть нові правила для виїзду в Росію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?