Десятки німецьких екстремістів воюють в Україні на боці армії РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Десятки німецьких екстремістів воюють в Україні на боці армії РФ

Десятки німецьких екстремістів воюють в Україні на боці армії РФ
Джерело:  online.ua

39 екстремістів покинули Німеччину з наміром брати участь у російсько-українській війні. 27 осіб воюють за РФ, 12 – за Україну.

Джерело:  Welt am Sonntag

Десятки екстремістів з Німеччини воюють на боці Росії в Україні 

Про це повідомили в МВС Німеччини.

Загалом органи безпеки зафіксували виїзд 61 особи, "які мають зв'язок з екстремізмом або політично вмотивованими злочинами".

Є дані, що 39 осіб покинули Німеччину "з наміром брати участь у бойових діях". З них 27 – проросійські і дванадцять – проукраїнські. Щодо переважної більшості з них влада має конкретну інформацію про те, що вони брали участь у бойових діях.

За даними МВС, серед них є як праві, так і ліві екстремісти.

Скільки добровольців з Німеччини воюють в Україні

Кількість добровольців з Німеччини, які воюють в Україні, є більшою, хоча рахують тільки екстремістів. Крім того, в українській армії є чимало колишніх солдатів – деякі з них раніше проходили підготовку в Бундесвері – які приєдналися до Міжнародного легіону в складі української армії.

У принципі, участь у бойових діях в Україні не карається, заявила речниця федерального міністерства юстиції:

До тих пір, поки вони діють не як найманці, а як члени регулярних збройних сил або еквівалентних їм добровольчих корпусів і ополчень.

Експерт з питань зовнішньої політики Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Родеріх Кізеветтер, заступник голови Комітету парламентського контролю, критикує небажання прокурорів займатися цими справами.

Люди або екстремісти, які добровільно приєднуються до російських збройних сил або терористичних угруповань, щоб взяти участь у нападі на Україну, повинні бути притягнуті до відповідальності після повернення до Німеччини, – сказав він.

Адже можна припустити, що ці бойовики "систематично брали участь у воєнних злочинах і злочинах проти прав людини".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?