Десятки українських прикордонників отруїлися через хімвикиди в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Десятки українських прикордонників отруїлися через хімвикиди в Криму

Десятки українських прикордонників отруїлися через хімвикиди в Криму
Джерело:  online.ua

В Херсонській області 37 прикордонників отруїлися через хімвикиди в окупованому Криму. Про це повідомив голова ОДА Андрій Гордєєв, передає ONLINE.UA з посиланням на  khersonline.net.

"Вчора змінився вітер і зачепив КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка". 37 прикордонників отримали отруєння, п'ятеро направлені в госпіталь в Одесу. З метою недопущення ситуації та з урахуванням погоди – зміни вітру – було прийнято рішення про тимчасове закриття обох КПВВ", – розповів Гордєєв.

Окрім того, він зазначив, що за даними працівників "Кримського титану", в Армянську дуже багато працівників пішли на лікарняний. На даний момент у місті зафіксова велика концентрація сірчистого ангідриту.

"В області два дні працювала бригада лікарів, вони оглянули більше 800 чоловік. У 16 дітей були схожі симптоми, але діагноз не підтвердився. Причин для паніки в Херсонській області немає", – додав голова ОДА.

Зазначимо, що нещодавно в місті Армянськ на півночі окупованого РФ Криму з’явився невідомий наліт "липкої іржі", яким покрилися металеві предмети. Крім того, жителі скаржилися на першіння в горлі, висип і загальне нездужання. Окупаційна влада стверджувала, що забруднення повітря пов’язано з випарами вмісту кислотного накопичувача, в який скидають хімічні відходи з 1971 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, 6 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що екологічна катастрофа в окупованому Армянську сталася внаслідок тренувань російських військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?