Десятки військових машин: на Донбасі помітили нову колону "гумдопомоги" з Росії
Категорія
Події
Дата публікації

Десятки військових машин: на Донбасі помітили нову колону "гумдопомоги" з Росії

Десятки військових машин: на Донбасі помітили нову колону "гумдопомоги" з Росії
Джерело:  online.ua

На Донбасі зафіксована нова колона "гуманітарної допомоги" з Росії. Близько 45 вантажівок з російськими номерами і відповідним написом були помічені в окупованій Донецької області в районі Макіївки, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на штаб ООС.

Українські військові, посилаючись на дані СММ ОБСЄ, зазначили, що як мінімум десять машин в виявленій колоні російських вантажівок - військового зразка. Вони рухалися в західному напрямку від Макіївки.

Слід зазначити, що напередодні ввечері стало відомо, що Росія відправила на окупований Донбас 82-й так званий "гуманітарний конвой". Про це повідомила прес-служба МНС РФ. У повідомленні говориться, що ця "допомога" стала найбільшою з початку конфлікту на Донбасі - в російському відомстві стверджують, що автомобілі доставили понад 700 тонн "гуманітарної допомоги" жителям Донбасу, а на російсько-українському кордоні колона начебто благополучно пройшла необхідні митні процедури.

У Києві засудили чергову "гуманітарну допомогу" з Росії і відправили ному протесту російському МЗС. В українському дипломатичному відомстві пояснили, що російські вантажівки з "гумдопомогою", як завжди проїхали через закриті прикордонні пункти пропуску Ізварине та Успенка, що є порушенням норм і принципів міжнародного права, чинних двосторонніх угод, законодавства України та раніше узгоджених модальностей доставки гуманітарних вантажів.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що на окупованому Донбасі в черговий раз зафіксовано нове важке озброєння, яке Росія поставила бойовикам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?